MARI HARJULA • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKoti ja keittiö 9/2014
4 annosta
1 kg perkaamattomia silakoita tai 500 g silakkafileitä
Täyte:
2–3 salottisipulia
2 valkosipulia
1 rosmariininoksa
100 g kirsikkatomaatteja
yhden appelsiinin raastettu kuori
puolen sitruunan raastettu kuori
1 ½ dl vaalean leivän muruja
¾ dl pinjansiemeniä
1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1–2 kpl kuivattua chiliä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
Lisäksi: cocktailtikkuja
Vuokaan: tilkka vettä
1. Perkaa ja fileoi kokonaiset silakat.
2. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Halkaise ja kuutioi tomaatit. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
3. Levitä silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Levitä päälle täytettä ja käännä rullalle. Kiinnitä cocktailtikulla.
4. Lado rullat uunivuokaan ja kaada vuokaan tilkka vettä.
5. Kypsennä uunissa 225 asteessa 12–15 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2