MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA ANJA LEPPÄNEN • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 12/2012
noin 30 kpl
Browniespohja:
100 g tummaa suklaata
100 g voita
2 munaa
2 ¼ dl sokeria
tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Lisäksi:
noin ½ dl rouhittuja
hasselpähkinöitä
50 g tummaa suklaata
50 g valkosuklaata
200 g vaniljatuorejuustoa
Koristeluun:
noin 50 kpl tikkaritikkuja
400 g valkosuklaata
strösseleitä
1. Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Sulata, sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetken.
2. Lisää munat yksitellen ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin 20–30 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Hienonna kakkupohja monitoimikoneessa. Kaada kakkupohjasta tehty muruseos kulhoon. Lisää pähkinärouhe. Rouhi suklaat ja lisää joukkoon. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi massaksi. Anna massan jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti.
5. Pyörittele taikinasta pieniä palloja. Laita pallot leivinpaperin päälle vadille. Anna jähmettyä jääkaapissa puoli tuntia.
6. Sulata kolmannes koristeluun tarkoitetusta valkosuklaasta. Kasta tikut siinä ja paina palloihin. Laita jääkaappiin taas puoleksi tunniksi.
7. Sulata loput valkosuklaasta. Pyörittele tikkarit suklaasulassa yksitellen ja laita jähmettymään leivinpaperin päälle. Koristele heti strösseleillä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2