Artikkeli

Toi­mit­ta­ja San­na Ke­kä­läi­nen

Ku­vau­sa­vus­ta­ja Jo­han­na Va­na­mo

Ku­vat Fa­bi­an Björk

Granolakeksit

Saako granolakeksejä kutsua aamiaiseksi? Mahtavan makuisiksi ainakin, varsinkin kun väliin laitetaan jäätelöä.

noin 14 kpl

125 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

1 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

½ dl so­ke­ria

1 iso ka­nan­mu­na

2 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

½ tl lei­vin­jau­het­ta

2 ½ dl gra­no­laa (oh­je al­la) tai kau­pan val­mis­ta mu­ro­mys­liä

Tar­joi­luun:

jää­te­löä

mar­jo­ja

1. Vat­kaa voi ja so­ke­rit hy­vin kes­ke­nään. Li­sää jouk­koon muna. Se­koi­ta jau­hot, lei­vin­jau­he ja gra­no­la. Jos gra­no­las­sa on iso­ja hip­pu­ja, hie­non­na nii­tä veit­sel­lä pie­nem­mik­si.

2. Ota tai­ki­nas­ta kuk­ku­rai­sen ruo­ka­lu­si­kan ko­koi­sia pa­lo­ja ja lai­ta lei­vin­pa­pe­ril­le. Ta­put­te­le lit­te­äm­mik­si jau­ho­te­tuin kä­sin.

3. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 12 mi­nuut­tia tai kun­nes kek­sit ovat kau­niin vä­ri­siä. An­na jääh­tyä.

4. Lai­ta jää­te­lö­pal­lo ja mar­jo­ja kah­den kek­sin vä­liin ja li­tis­tä va­ro­vas­ti.

Vai­keu­sas­te: help­po

Val­mis­tu­sai­ka: 20 mi­nuut­tia + 12 mi­nuut­tia

Hin­ta: noin 7 eu­roa

Gra­no­la

noin 4 ½ dl val­mis­ta gra­no­laa

3 dl kau­ra­hiu­ta­lei­ta

2 rkl koo­kos­hiu­ta­lei­ta

1 ½ dl päh­ki­nöi­tä, esi­mer­kik­si pe­kaa­ni

2 rkl ryp­si­öl­jyä

1 rkl vaah­te­ra­sii­rap­pia

Li­säk­si:

½ dl kui­vat­tu­ja kar­pa­loi­ta

1. Mit­taa kau­ra- ja koo­kos­hiu­ta­leet kul­hoon. Li­sää päh­ki­nät, öl­jy ja sii­rap­pi. Se­koi­ta hy­vin. Ku­moa seos lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le uu­ni­pel­lil­le.

2. Pais­ta 150-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 25–40 mi­nuut­tia vä­lil­lä se­os­ta kään­nel­len, kun­nes gra­no­la on kau­niin kul­lan­rus­ke­aa.

3. Li­sää jääh­ty­nee­seen se­ok­seen kui­va­tut mar­jat. Gra­no­la säi­lyy kan­nel­li­ses­sa as­ti­as­sa muu­ta­man vii­kon. Käy­tä gra­no­laa kek­sei­hin.

Täl­lä oh­jeel­la gra­no­laa tu­lee enem­män kuin kek­sei­hin tar­vi­taan, mut­ta sitä kan­nat­taa teh­dä ker­ral­la isom­pi an­nos.Tar­joa lop­pu gra­no­la jo­gur­tin kera tai vie mök­ki­tu­li­ai­sik­si kau­nii­seen purk­kiin pa­kat­tu­na.

Vai­keu­sas­te: help­po

Val­mis­tu­sai­ka: 10 mi­nuut­tia + pais­to­ai­ka noin 30 mi­nuut­tia

Hin­ta: noin 10 eu­roa