Toimittaja Sanna Kekäläinen
Kuvausavustaja Johanna Vanamo
Kuvat Fabian Björk
noin 14 kpl
125 g huoneenlämpöistä voita
1 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 iso kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 ½ dl granolaa (ohje alla) tai kaupan valmista muromysliä
Tarjoiluun:
jäätelöä
marjoja
1. Vatkaa voi ja sokerit hyvin keskenään. Lisää joukkoon muna. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja granola. Jos granolassa on isoja hippuja, hienonna niitä veitsellä pienemmiksi.
2. Ota taikinasta kukkuraisen ruokalusikan kokoisia paloja ja laita leivinpaperille. Taputtele litteämmiksi jauhotetuin käsin.
3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes keksit ovat kauniin värisiä. Anna jäähtyä.
4. Laita jäätelöpallo ja marjoja kahden keksin väliin ja litistä varovasti.
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 20 minuuttia + 12 minuuttia
Hinta: noin 7 euroa
Granola
noin 4 ½ dl valmista granolaa
3 dl kaurahiutaleita
2 rkl kookoshiutaleita
1 ½ dl pähkinöitä, esimerkiksi pekaani
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl vaahterasiirappia
Lisäksi:
½ dl kuivattuja karpaloita
1. Mittaa kaura- ja kookoshiutaleet kulhoon. Lisää pähkinät, öljy ja siirappi. Sekoita hyvin. Kumoa seos leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
2. Paista 150-asteisessa uunissa 25–40 minuuttia välillä seosta käännellen, kunnes granola on kauniin kullanruskeaa.
3. Lisää jäähtyneeseen seokseen kuivatut marjat. Granola säilyy kannellisessa astiassa muutaman viikon. Käytä granolaa kekseihin.
Tällä ohjeella granolaa tulee enemmän kuin kekseihin tarvitaan, mutta sitä kannattaa tehdä kerralla isompi annos.Tarjoa loppu granola jogurtin kera tai vie mökkituliaisiksi kauniiseen purkkiin pakattuna.
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 10 minuuttia + paistoaika noin 30 minuuttia
Hinta: noin 10 euroa
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2