Artikkeli

AN­NA RI­BORG HE­DE­GAARD JA TAI­NA LAAK­SO­HAR­JU

KU­VAT JA­KOB VAL­LING

SUO­MEN­NOS SIR­PA PE­RÄ­MAA

Parhaat yrtit ruuanlaittoon

Sekoita tuttuja yrttejä harvinaisempien kanssa ja maistele, kunnes löydät ne, jotka parhaiten piristävät juuri sinun kesäaterioitasi.

Ko­kei­le esi­mer­kik­si ita­li­a­nol­ki­kuk­kaa eli cur­ry-yrt­tiä. Sil­lä ei ole var­si­nai­sen cur­ry­maus­teen kans­sa muu­ta yh­teis­tä kuin maku, joka on­kin voi­ma­kas. Cur­ry-yrt­ti viih­tyy hiek­kai­ses­sa maas­sa ei­kä pa­has­tu pie­nes­tä kui­vah­ta­mi­ses­ta­kaan.

Mint­tu on tut­tu yrt­tik­las­sik­ko, ja mint­tu­ja on­kin to­del­la pal­jon eri­lai­sia. Ko­kei­le vaik­ka ome­na­mint­tua, joka sekä mais­tuu et­tä tuok­suu ome­nal­ta. Muis­ta, et­tä min­tut le­vi­ä­vät erit­täin voi­mak­kaas­ti ja voi­vat tu­kah­dut­taa muut kas­vit, jo­ten ne on hyvä is­tut­taa omiin ruuk­kui­hin­sa, myös isom­piin yrt­ti­ryh­miin upo­tet­tu­na.

In­ki­vää­ri­mint­tu

Cur­ry-yrt­ti (Ita­li­a­nol­ki­kuk­ka)

Ana­nas­sal­via

Ryy­ti­sal­via 'Tri­co­lor'

Tim­ja­mi

Ii­sop­pi

Yrt­ti­lii­suk­ka

Ome­na­mint­tu