MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA MIIA HÄRKÖNEN • KUVAT FABIAN BJÖRKKoti ja keittiö 8/2015
4 annosta
2–4 (600 g) siikafileetä
Paneeraus:
1 rkl öljyä
1 rkl japanilaista soijakastiketta
2–3 rkl seesaminsiemeniä
Paistamiseen:
öljyä
Salaatti:
1 l salaattisekoitusta
pieni pala varhaiskaalia
1–2 porkkanaa
6–8 retiisiä
1 rasia (250 g) miniluumutomaatteja
Inkivääri-seesamikastike:
1 ½ tl misotahnaa
2 rkl riisiviinietikkaa
1 ¼ tl hunajaa
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl seesamiöljyä
1 ½ tl limen mehua
1. Valmista ensin kastike. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja anna kastikkeen maustua.
2. Valmista salaatti. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi tai leikkaa kuorimaveitsellä pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi retiisit. Halkaise tomaatit.
3. Sekoita öljy ja soijakastike keskenään. Sivele öljy-soijaseosta siikafileiden pintaan. Laita seesaminsiemenet lautaselle, paina fileiden nahkapuoli seesaminsiemeniin niin, että ne tarttuvat fileen nahkaan tasaisesti.
4. Kuumenna pannu ja paista fileitä öljyssä nahkapuoli alaspäin, kunnes ne ovat kypsiä.
5. Kokoa suoraan lautasille tai annosvadille salaatti ja kalafileet. Viimeistele inkivääri-seesamikastikkeella.
Vinkki! Saat salaatista ruokaisamman, kun lisäät siihen esimerkiksi udon-noodeleita kypsennettynä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2