Artikkeli

Mari Har­ju­la Ku­vat Ar­to Vuo­he­lai­nen­Ko­ti ja keit­tiö 4/2012

Timjamirisotto

Timjamilla maustettu risotto.

4 an­nos­ta

3 dl ri­sot­to­rii­siä

2–3 sa­lot­ti­si­pu­lia

1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl olii­vi­öl­jyä

2 dl kui­vaa val­ko­vii­niä

noin 9 dl vet­tä

3 rkl kana- tai kas­vis­fon­dia

2–3 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia

hie­non­net­tu­na

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

noin 30 g voi­ta

100 g par­me­saa­ni­juus­toa

Ko­ris­te­luun:

tim­ja­mia

1. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

2. Raas­ta kak­si kol­ma­so­saa par­me­saa­nis­ta ja vuo­le lo­put las­tuik­si.

3. Kuu­men­na vesi ja se­koi­ta sii­hen fon­di.

4. Kuu­men­na öl­jy kat­ti­las­sa. Li­sää sil­pu­tut si­pu­lit ja kuul­lo­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti, kun­nes ne peh­me­ne­vät. Li­sää rii­si ja kuul­lo­ta sitä het­ki koko ajan se­koit­ta­en.

5. Kaa­da kat­ti­laan vii­ni ja jat­ka se­koit­ta­mis­ta. Kun vii­ni on imey­ty­nyt, li­sää tim­ja­mit. Jat­ka val­mis­tus­ta si­ten, et­tä li­säät ai­na noin rei­lun de­si­lit­ran läm­min­tä kana- tai kas­vis­lien­tä kat­ti­laan ja an­nat sen imey­tyä rii­siin sa­mal­la se­koi­tel­len en­nen kuin taas li­säät lien­tä. Kei­tä ri­sot­toa lo­puk­si kan­nen al­la vä­lil­lä se­koit­ta­en noin 20 mi­nuut­tia, kun­nes rii­si on so­pi­van peh­me­ää.

6. Ota kat­ti­la lie­del­tä, rou­hi jouk­koon pip­pu­ria, li­sää voi ja par­me­saa­ni­raas­te ja se­koi­ta hy­vin.

7. Ko­ris­te­le ri­sot­to tim­ja­min­leh­dil­lä ja vii­meis­te­le par­me­saa­ni­las­tuil­la.