Mari Harjula Kuvat Arto VuohelainenKoti ja keittiö 4/2012
4 annosta
3 dl risottoriisiä
2–3 salottisipulia
1–2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 dl kuivaa valkoviiniä
noin 9 dl vettä
3 rkl kana- tai kasvisfondia
2–3 rkl tuoretta timjamia
hienonnettuna
rouhittua mustapippuria
noin 30 g voita
100 g parmesaanijuustoa
Koristeluun:
timjamia
1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
2. Raasta kaksi kolmasosaa parmesaanista ja vuole loput lastuiksi.
3. Kuumenna vesi ja sekoita siihen fondi.
4. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää silputut sipulit ja kuullota muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät. Lisää riisi ja kuullota sitä hetki koko ajan sekoittaen.
5. Kaada kattilaan viini ja jatka sekoittamista. Kun viini on imeytynyt, lisää timjamit. Jatka valmistusta siten, että lisäät aina noin reilun desilitran lämmintä kana- tai kasvislientä kattilaan ja annat sen imeytyä riisiin samalla sekoitellen ennen kuin taas lisäät lientä. Keitä risottoa lopuksi kannen alla välillä sekoittaen noin 20 minuuttia, kunnes riisi on sopivan pehmeää.
6. Ota kattila liedeltä, rouhi joukkoon pippuria, lisää voi ja parmesaaniraaste ja sekoita hyvin.
7. Koristele risotto timjaminlehdillä ja viimeistele parmesaanilastuilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2