TEKSTI JA KUVAT ANITA LINDBERG • KÄÄNNÖS MIIA VÄHÄHYYPPÄKoti ja keittiö 10/2015
5–6 kappaletta
Piirakkataikina:
150 g vehnäjauhoja
½ tl suolaa
75 g kylmää voita
1 munankeltuainen
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
2 rkl oliiviöljyä
2 punasipulia ohuina viipaleina
2 murskattua valkosipulinkynttä
200 g silputtua punakaalia
200 g silputtua valkokaalia
200 g parsakaalin kukintoja
1 tl sokeria
1 dl vettä
suolaa ja pippuria
5–6 rkl raastettua parmesaania
1. Valmista taikina. Sekoita jauhot, suola ja voi tehosekoittimessa ja anna pyöriä, kunnes voi on sulanut. Lisää munankeltuainen ja kylmä vesi. Anna sekoittimen käydä, kunnes taikina alkaa muotoutua palloksi. Jätä taikina jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
2. Valmista täyte. Kuumenna oliiviöljy padassa, paista sipuli ja valkosipuli. Lisää kaalit, sokeri ja vesi. Peitä kannella ja anna hautua 10 minuuttia. Sekoita välillä. Nosta lämpöä ja keitä, kunnes vesi on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kaulitse jäähdytetty taikina ja jaa se vuokiin. Esipaista piiraspohjia 5 minuuttia 200 asteessa.
4. Jaa kaaliseos vuokiin ja peitä raastetulla parmesaanilla. Paista 160 asteessa vielä noin 20 minuuttia. Raasta halutessasi päälle lisää parmesaania. Tarjoile raikkaan salaatin kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2