Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

TEKS­TI JA KU­VAT ANI­TA LIND­BERG • KÄÄN­NÖS MIIA VÄ­HÄ­HYYP­PÄ­Ko­ti ja keit­tiö 10/2015 

Kaalipiiraat

Kolmesta eri kaalilajista syntyy herkullisia pikkupiirakoita.

5–6 kap­pa­let­ta

Pii­rak­ka­tai­ki­na:

150 g veh­nä­jau­ho­ja

½ tl suo­laa

75 g kyl­mää voi­ta

1 mu­nan­kel­tu­ai­nen

2 rkl kyl­mää vet­tä

Täy­te:

2 rkl olii­vi­öl­jyä

2 pu­na­si­pu­lia ohui­na vii­pa­lei­na

2 murs­kat­tua val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

200 g sil­put­tua pu­na­kaa­lia

200 g sil­put­tua val­ko­kaa­lia

200 g par­sa­kaa­lin ku­kin­to­ja

1 tl so­ke­ria

1 dl vet­tä

suo­laa ja pip­pu­ria

5–6 rkl raas­tet­tua par­me­saa­nia

1. Val­mis­ta tai­ki­na. Se­koi­ta jau­hot, suo­la ja voi te­ho­se­koit­ti­mes­sa ja an­na pyö­riä, kun­nes voi on su­la­nut. Li­sää mu­nan­kel­tu­ai­nen ja kyl­mä vesi. An­na se­koit­ti­men käy­dä, kun­nes tai­ki­na al­kaa muo­tou­tua pal­lok­si. Jätä tai­ki­na jää­kaap­piin noin 30 mi­nuu­tik­si.

2. Val­mis­ta täy­te. Kuu­men­na olii­vi­öl­jy pa­das­sa, pais­ta si­pu­li ja val­ko­si­pu­li. Li­sää kaa­lit, so­ke­ri ja vesi. Pei­tä kan­nel­la ja an­na hau­tua 10 mi­nuut­tia. Se­koi­ta vä­lil­lä. Nos­ta läm­pöä ja kei­tä, kun­nes vesi on haih­tu­nut. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

3. Kau­lit­se jääh­dy­tet­ty tai­ki­na ja jaa se vuo­kiin. Esi­pais­ta pii­ras­poh­jia 5 mi­nuut­tia 200 as­tees­sa.

4. Jaa kaa­li­se­os vuo­kiin ja pei­tä raas­te­tul­la par­me­saa­nil­la. Pais­ta 160 as­tees­sa vie­lä noin 20 mi­nuut­tia. Raas­ta ha­lu­tes­sa­si pääl­le li­sää par­me­saa­nia. Tar­joi­le raik­kaan sa­laa­tin kera.

Lue Myös

Sieni-perunasalaatti

Kylmä vuohen­juus­to­kastike

Paahdetut uunijuurekset

Sieni-perunasalaatti

Kylmä vuohen­juus­to­kastike

Paahdetut uunijuurekset

Saksalainen perunasalaatti

Possu-satayvartaat

Kurpitsa-kvinoasalaatti

Bang bang -kukkakaali

Paahdettu valkosipuli-kukkakaalikeitto

Lehtikaalipasta, uppomuna ja leivänmuruja

Bang bang -kukkakaali

Paahdettu valkosipuli-kukkakaalikeitto

Lehtikaalipasta, uppomuna ja leivänmuruja

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 2/2023?

Daim-kakku on mutakakun ja juustokakun ihana yhdistelmä

Vanhasta torpasta kunnostettiin ympärivuotinen kakkoskoti

Unelmien puutalossa on jotain perinteistä, jotain modernia

10 vinkkiä: Näin onnistut bonsain kasvattamisessa

Remonttinälkä kasvoi tehdessä: 1950-luvun koti inspiroi lautta­saa­re­lais­per­hettä

Italialainen sitruuna-ricottakakku on gluteeniton herkku

Näin sisustat näyttävillä amppelikasveilla

Tinet ja Vahit Wafin sisustivat kotinsa perin­tö­ka­lus­teilla, silkkimatoilla ja samettisilla sävyillä.

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Mehevä tofu-tomaattipiirakka on illanistujaisten herkku

Veriap­pel­sii­ni­piiras on talven makea herkku

Näin saat villatekstiilit raikkaiksi!

Teppo Honkala: ”Käsityöläisen verstaalla ollaan ihmisyyden ytimessä”

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.