Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Kirsi-Marja Savola
Bataattihampurilainen
4 annosta
1 iso bataatti tai 2 keskikokoista
3 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
4 jauhelihapihviä
1 rkl öljyä
4 viipaletta cheddaria
100 g sinihomejuustoa
4 rkl majoneesia
Tarjoiluun:
salaattia, tomaattia, suolakurkkua, punasipulia
1. Pese bataatti huolellisesti. Leikkaa kahdeksan noin sentin paksuista, halkaisijaltaan samankokoista viipaletta.
2. Laita palat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Pirskota päälle öljyä ja suolaa.
3. Paista bataattiviipaleita 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes viipaleet ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
4. Lämmitä jauhelihapihvit öljyssä paistinpannulla. Laita cheddar-viipaleet neljän bataattikiekon päälle. Nosta sinihomejuustoviipaleet jauhelihapihveille. Lusikoi päälle majoneesia. Viimeistele salaatilla, tomaatilla, suolakurkuilla ja sipulilla. Laita loput bataattikiekot kansiksi.
Viinisuositus:
Mehevän hedelmäinen Dancing Bull Zinfandel 2015, Yhdysvallat, 11,99 e.
Katso myös nämä herkulliset reseptit:
Bataattiranskalaiset ja puolikuivatut tomaatit
Bataattikeitto ja siemengranola
Bataattihampurilainen on kevyt ja helppo arkiruoka
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2