Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA KOTI JA KEIT­TIÖ 1-2/2014

Sipuli-anjovispiirakka

Provencelaisen sipulipitsan Pissaladièren tapaan valmistettu piirakka maistuu välipalaksi tai illanis­tu­jai­sissa.

6–8 an­nos­ta

1 iso (500 g) pa­kas­tet­tu ja esi­kau­lit­tu voi- tai leh­ti­tai­ki­na­le­vy

Si­pu­li­täy­te:

1 ½ kg si­pu­lei­ta

4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

½ dl olii­vi­öl­jyä

1 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

1–2 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

3 rkl tuo­ret­ta ore­ga­noa

hie­non­net­tu­na

1 laa­ke­rin­leh­ti

Li­säk­si:

10 an­jo­vis­fi­lee­tä

20 mus­taa olii­via hal­kais­tu­na

noin 75 g raas­tet­tua par­me­saa­ni-juus­toa

1. Su­la­ta tai­ki­na pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

2. Val­mis­ta täy­te. Kuo­ri si­pu­lit ja leik­kaa ohuik­si ren­kaik­si. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

3. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la. Li­sää si­pu­lit ja hau­du­ta het­ken. Li­sää maus­teet, laa­ke­rin­leh­ti mu­ren­net­tu­na, ja hau­du­ta si­pu­lit peh­meik­si, mut­ta älä pääs­tä rus­kis­tu­maan. An­na het­ken jääh­tyä.

3. Kau­li tai­ki­na suo­ra­kai­teen muo­toi­sek­si le­vyk­si. Le­vi­tä pääl­le si­pu­li­se­os, an­jo­vis­fi­leet ja olii­vit.

4. Pais­ta uu­nis­sa 225 as­tees­sa noin 15–20 mi­nuut­tia.

Lue Myös

Kampasimpukoita pernod’n kanssa

Hummeria thermidor

Katkaraputacot

Kampasimpukoita pernod’n kanssa

Hummeria thermidor

Katkaraputacot

Tilli-lohifrittata

Vihreä katkarapucurry

Vietnamilainen äyriäissalaatti

Grillattu kasvis-anjovispizza

Rukiinen kapris­sa­vu­si­lak­ka­pii­rakka

Lehtikaali-riistapiiras

Grillattu kasvis-anjovispizza

Rukiinen kapris­sa­vu­si­lak­ka­pii­rakka

Lehtikaali-riistapiiras

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2