MARI HARJULA • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 1-2/2014
6–8 annosta
1 iso (500 g) pakastettu ja esikaulittu voi- tai lehtitaikinalevy
Sipulitäyte:
1 ½ kg sipuleita
4 valkosipulinkynttä
½ dl oliiviöljyä
1 rkl fariinisokeria
1–2 rkl balsamiviinietikkaa
3 rkl tuoretta oreganoa
hienonnettuna
1 laakerinlehti
Lisäksi:
10 anjovisfileetä
20 mustaa oliivia halkaistuna
noin 75 g raastettua parmesaani-juustoa
1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Valmista täyte. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
3. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit ja hauduta hetken. Lisää mausteet, laakerinlehti murennettuna, ja hauduta sipulit pehmeiksi, mutta älä päästä ruskistumaan. Anna hetken jäähtyä.
3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle sipuliseos, anjovisfileet ja oliivit.
4. Paista uunissa 225 asteessa noin 15–20 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2