Artikkeli

Re­sep­tit ja ku­vat Koti ja keit­ti­ön ar­kis­to

Ihanat karpalot ja puolukat! 18 herkullista ohjetta

Hapan puolukka ja puolukoiden sukuun kuuluva kirpakka karpalo jakavat mielipiteitä. Jos rakastat niiden omintakeista makua, katso tästä parhaat leivonnais- ja jälki­ruo­ka­re­septit.

Kir­pak­ka kar­pa­lo ma­keu­tuu jää­ty­es­sä, mut­ta ke­syyn­tyy myös uu­nis­sa

Kar­pa­lo-ma­ren­ki­jää­dy­ke­kak­ku

Ma­kea ma­ren­ki ja kir­peä kar­pa­lo mais­tu­vat jäl­ki­ruo­ka­na tar­jot­ta­vas­sa jää­dy­ke­ka­kus­sa.

Me­he­vä kar­pa­lo­kak­ku

Mo­der­ni kui­va­kak­ku lei­vo­taan suk­laa­rou­hees­ta ja kon­ja­kis­sa me­hus­te­tuis­ta kar­pa­lois­ta.

Pis­taa­si-kar­pa­lo-vii­pa­leet

Ra­pe­at bis­cot­ti­tyyp­pi­set pis­taa­si-kar­pa­lo­vii­pa­leet, pa­ka­ta vaik­ka pah­vi­ra­si­oi­hin.

Kar­pa­lo­jää­dy­ke­lei­vok­set ja kar­pa­lo­sii­rap­pi

Juh­la­vat kar­pa­lo­jää­dy­ke­lei­vok­set vii­meis­tel­lään her­kul­li­sel­la ja no­pe­a­te­koi­sel­la kar­pa­lo­sii­ra­pil­la.

Kar­pa­lo­kiis­se­li

Kar­pa­lo­tuo­re­me­hus­ta kei­tet­tä­vä kiis­se­li tar­joil­laan ker­ma­vaah­don kans­sa.

Kar­pa­lo-man­te­lis­kons­sit

Kar­pa­lon aro­mi tuo skons­sei­hin suo­ma­lai­sen hen­gen.

Kar­pa­lo-tos­ca­pii­rak­ka

Man­te­li­hun­nul­la kuor­ru­tet­tu pe­rin­tei­nen tos­ca­pii­rak­ka saa ma­keu­den vas­ta­pai­nok­si ha­pan­ta kar­pa­loa.

Val­ko­suk­laa-kar­pa­lot­rif­le

Ker­rok­sit­tain koot­tu kar­pa­lo­se­os, val­ko­suk­laa­vaah­to ja maus­tei­nen kää­re­tort­tu­poh­ja on näyt­tä­vä jäl­ki­ruo­ka.

Kar­pa­lo­mous­se ja ki­nus­ki­ker­ma

Il­ma­va kir­peä kar­pa­lo­mous­se saa pa­rik­seen peh­me­än ma­ke­an ki­nus­ki­ker­ma­kas­tik­keen.

Hap­pa­man iha­na puo­luk­ka tal­tu­te­taan so­ke­ril­la

Puo­luk­ka-pi­par­mint­tu­ma­ren­git

Suu­reh­kot puo­luk­ka-pi­par­mint­tu­ma­ren­git voi­daan tar­joil­la pav­lo­van ta­voin ker­ma­vaah­don ja so­ke­roi­tu­jen puo­lu­koi­den kans­sa.

Puo­luk­ka­ko­ho­kas

Tut­tu sa­non­ta pä­tee: ”Ko­ho­kas ei odo­ta vie­ras­ta, vaan vie­ras ko­ho­kas­ta.”

Puo­luk­kas­moot­hie

Jää­te­löön teh­ty­nä help­po smoot­hie käy raik­kaas­ta jäl­ki­ruo­as­ta. Ma­keu­ta ma­ku­si mu­kaan hu­na­jal­la tai tum­mal­la so­ke­ril­la.

Ome­na-puo­luk­ka­mu­ru­pais­tok­set

Ome­na­loh­kot ja puo­lu­kat saa­vat hun­nuk­seen kau­ra­hiu­ta­leis­ta ja man­te­li­rou­hees­ta teh­dyn mu­ru­tai­ki­nan.

Puo­luk­ka-suk­laa­hil­lo

Maus­ta pe­rin­tei­nen puo­luk­ka­hil­lo tum­mal­la suk­laal­la.

Puo­luk­ka-vuo­hen­juus­to­kek­sit

Yl­lät­tä­vä ma­ku­yh­dis­tel­mä syn­tyy puo­luk­ka­kek­seis­tä, jot­ka on täy­tet­ty vuo­hen­juus­to­tah­nal­la.

Puo­luk­ka-ma­ren­ki­pii­ras

Ke­sy­tä puo­lu­kan hap­pa­muus so­ke­ril­la. Lu­si­koi pii­raan pääl­le il­ma­va pil­vi ita­li­a­lais­ta ma­ren­kia.

Puo­luk­ka-va­nil­ja­fo­cac­cia

Ita­li­a­lai­nen fo­cac­ci­a­lei­pä saa haas­ta­jan­sa ma­ke­as­ta puo­luk­ka­ver­si­os­ta.

Ame­rik­ka­lai­nen puo­luk­ka-pii­mä­pii­ras

Kun puo­luk­ka­pii­raa­seen pii­lo­te­taan Omar-kark­ki­pa­lo­ja ja pääl­le ri­po­tel­laan mu­ru­se­os­ta, syn­tyy kir­pe­än­ma­kea herk­ku.