Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Re­sep­tit ja ku­vat Koti ja keit­ti­ön ar­kis­to

9.9.2020

Ihanat karpalot ja puolukat! 18 herkullista ohjetta

Hapan puolukka ja puolukoiden sukuun kuuluva kirpakka karpalo jakavat mielipiteitä. Jos rakastat niiden omintakeista makua, katso tästä parhaat leivonnais- ja jälki­ruo­ka­re­septit.

Kir­pak­ka kar­pa­lo ma­keu­tuu jää­ty­es­sä, mut­ta ke­syyn­tyy myös uu­nis­sa

Kar­pa­lo-ma­ren­ki­jää­dy­ke­kak­ku

Ma­kea ma­ren­ki ja kir­peä kar­pa­lo mais­tu­vat jäl­ki­ruo­ka­na tar­jot­ta­vas­sa jää­dy­ke­ka­kus­sa.

Me­he­vä kar­pa­lo­kak­ku

Mo­der­ni kui­va­kak­ku lei­vo­taan suk­laa­rou­hees­ta ja kon­ja­kis­sa me­hus­te­tuis­ta kar­pa­lois­ta.

Pis­taa­si-kar­pa­lo-vii­pa­leet

Ra­pe­at bis­cot­ti­tyyp­pi­set pis­taa­si-kar­pa­lo­vii­pa­leet, pa­ka­ta vaik­ka pah­vi­ra­si­oi­hin.

Kar­pa­lo­jää­dy­ke­lei­vok­set ja kar­pa­lo­sii­rap­pi

Juh­la­vat kar­pa­lo­jää­dy­ke­lei­vok­set vii­meis­tel­lään her­kul­li­sel­la ja no­pe­a­te­koi­sel­la kar­pa­lo­sii­ra­pil­la.

Kar­pa­lo­kiis­se­li

Kar­pa­lo­tuo­re­me­hus­ta kei­tet­tä­vä kiis­se­li tar­joil­laan ker­ma­vaah­don kans­sa.

Kar­pa­lo-man­te­lis­kons­sit

Kar­pa­lon aro­mi tuo skons­sei­hin suo­ma­lai­sen hen­gen.

Kar­pa­lo-tos­ca­pii­rak­ka

Man­te­li­hun­nul­la kuor­ru­tet­tu pe­rin­tei­nen tos­ca­pii­rak­ka saa ma­keu­den vas­ta­pai­nok­si ha­pan­ta kar­pa­loa.

Val­ko­suk­laa-kar­pa­lot­rif­le

Ker­rok­sit­tain koot­tu kar­pa­lo­se­os, val­ko­suk­laa­vaah­to ja maus­tei­nen kää­re­tort­tu­poh­ja on näyt­tä­vä jäl­ki­ruo­ka.

Kar­pa­lo­mous­se ja ki­nus­ki­ker­ma

Il­ma­va kir­peä kar­pa­lo­mous­se saa pa­rik­seen peh­me­än ma­ke­an ki­nus­ki­ker­ma­kas­tik­keen.

Hap­pa­man iha­na puo­luk­ka tal­tu­te­taan so­ke­ril­la

Puo­luk­ka-pi­par­mint­tu­ma­ren­git

Suu­reh­kot puo­luk­ka-pi­par­mint­tu­ma­ren­git voi­daan tar­joil­la pav­lo­van ta­voin ker­ma­vaah­don ja so­ke­roi­tu­jen puo­lu­koi­den kans­sa.

Puo­luk­ka­ko­ho­kas

Tut­tu sa­non­ta pä­tee: ”Ko­ho­kas ei odo­ta vie­ras­ta, vaan vie­ras ko­ho­kas­ta.”

Puo­luk­kas­moot­hie

Jää­te­löön teh­ty­nä help­po smoot­hie käy raik­kaas­ta jäl­ki­ruo­as­ta. Ma­keu­ta ma­ku­si mu­kaan hu­na­jal­la tai tum­mal­la so­ke­ril­la.

Ome­na-puo­luk­ka­mu­ru­pais­tok­set

Ome­na­loh­kot ja puo­lu­kat saa­vat hun­nuk­seen kau­ra­hiu­ta­leis­ta ja man­te­li­rou­hees­ta teh­dyn mu­ru­tai­ki­nan.

Puo­luk­ka-suk­laa­hil­lo

Maus­ta pe­rin­tei­nen puo­luk­ka­hil­lo tum­mal­la suk­laal­la.

Puo­luk­ka-vuo­hen­juus­to­kek­sit

Yl­lät­tä­vä ma­ku­yh­dis­tel­mä syn­tyy puo­luk­ka­kek­seis­tä, jot­ka on täy­tet­ty vuo­hen­juus­to­tah­nal­la.

Puo­luk­ka-ma­ren­ki­pii­ras

Ke­sy­tä puo­lu­kan hap­pa­muus so­ke­ril­la. Lu­si­koi pii­raan pääl­le il­ma­va pil­vi ita­li­a­lais­ta ma­ren­kia.

Puo­luk­ka-va­nil­ja­fo­cac­cia

Ita­li­a­lai­nen fo­cac­ci­a­lei­pä saa haas­ta­jan­sa ma­ke­as­ta puo­luk­ka­ver­si­os­ta.

Ame­rik­ka­lai­nen puo­luk­ka-pii­mä­pii­ras

Kun puo­luk­ka­pii­raa­seen pii­lo­te­taan Omar-kark­ki­pa­lo­ja ja pääl­le ri­po­tel­laan mu­ru­se­os­ta, syn­tyy kir­pe­än­ma­kea herk­ku.

Lue Myös

Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.

Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.

Martti Järvi

Mausteinen hot pot raakamakkarasta

Vaihtelua joulupöytään: Kurkista joulun parhaat reseptit!

Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.

Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.

Martti Järvi

Kreikkalainen jätti­kat­ka­ra­pupata muhii tomaatin ja valkosipulin kanssa uunissa

Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.

Hot potin ideana on, että kasvikset pilkotaan kulhoihin ja päälle kaadetaan kuumaa, maukasta lientä.

Martti Järvi

Mausteinen hot pot raakamakkarasta

Vaihtelua joulupöytään: Kurkista joulun parhaat reseptit!

Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.

Maukas katkarapupata tarjoillaan maalaisleivän tai patongin kanssa. Tiikerikatkaravut marinoidaan ennen kypsentämistä kreikkalaisessa ouzossa.

Martti Järvi

Kreikkalainen jätti­kat­ka­ra­pupata muhii tomaatin ja valkosipulin kanssa uunissa

Pohjoisafrikkalaisessa kanataginessa maistuvat sitruunasta kirpeä liemi, tulisen mausteinen harissatahna, suolaiset oliivit ja makea päärynä. Jos et löydä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, voit korvata ne luomusitruunan lohkoilla.

Pohjoisafrikkalaisessa kanataginessa maistuvat sitruunasta kirpeä liemi, tulisen mausteinen harissatahna, suolaiset oliivit ja makea päärynä. Jos et löydä kaupasta säilöttyjä sitruunoita, voit korvata ne luomusitruunan lohkoilla.

Martti Järvi

Sitruunainen kanatagine kypsyy uunissa

Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.

Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.

Voi-bataattipata on intialaisen butter chickenin kasvisversio

Photography: Reetta Pasanen

Paista burgeri aussityyliin

fabian björk

Ihanan voikukkapeston aika on nyt!

Hanna Linnakko

Helppo ja herkullinen shaksuka

Yrttinen juustokakku

Yrttinen juustokakku

Reetta Pasanen

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

fabian björk

Ihanan voikukkapeston aika on nyt!

Hanna Linnakko

Helppo ja herkullinen shaksuka

Yrttinen juustokakku

Yrttinen juustokakku

Reetta Pasanen

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2