Koti ja keittiö 10/2012 KATRI SCHRÖDER KUVAT REETTA PASANEN
4 annosta
3 dl puolukoita
5 rkl sokeria
3 rkl puolukka- tai appelsiini-mehua
50 g voita
4 rkl vehnäjauhoja
3 kanamunan valkuaista
Vuokien voiteluun:
voita ja sokeria
1. Laita puolukat, 2 rkl sokeria ja mehu pieneen kasariin.
2. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes puolukat pehmenevät ja rikkoutuvat.
3. Painele seos siivilän läpi tasaiseksi puolukkasoseeksi.
4. Voitele neljä annosvuokaa voilla ja sirottele päälle hienoa sokeria.
5. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
6. Sulata voi kasarissa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Keitä noin minuutti, kunnes jauhot kuplivat kunnolla ja kypsyvät.
7. Sekoita joukkoon puolukkasose. Keitä muutama minuutti, kunnes seos paksunee. Anna jäähtyä.
8. Vaahdota valkuaiset ensin löysäksi vaaleaksi vaahdoksi, lisää jäljelle jäänyt sokeri (3 rkl) ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja sitkeää.
9. Nostele joukkoon puolukkaseos varovaisesti nuolijalla käännellen.
10. Täytä vuoat kohokasseoksella piripintaan ja nosta uunipellille. Pyyhi reunat huolella, jotta kohokkaat nousevat kauniisti.
11. Laita kohokkaat uuniin ja kypsennä uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Älä avaa välillä uunia, jotta kohokkaat eivät laske.
12. Siivilöi pintaan tomusokeria ja tarjoa välittömästi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2