Artikkeli

Koti ja keit­tiö jou­lu­lii­te 2002

Karpalokiisseli

Mittaa kattilaan karpalotuoremehu, kylmä vesi, sokeri ja perunajauhot sekoittaen. Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen, kunnes se kiehahtaa...

4 dl kar­pa­lo­tuo­re­me­hua

6 dl vet­tä

1 dl so­ke­ria

6 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

4 dl kar­pa­loi­ta

2 rkl so­ke­ria

Li­säk­si:

2 dl ker­maa vaah­do­tet­tu­na

1. Mit­taa kat­ti­laan kar­pa­lo­tuo­re­me­hu, kyl­mä vesi, so­ke­ri ja pe­ru­na­jau­hot se­koit­ta­en. Kuu­men­na se­os­ta koko ajan häm­men­tä­en, kun­nes se kie­hah­taa.

2. Li­sää jäi­set kar­pa­lot.

3. Ku­moa kiis­se­li tar­joi­lu­kul­hoon tai an­nos­kul­hoi­hin ja ri­pot­te­le pääl­le so­ke­ria. An­na kiis­se­lin jääh­tyä en­nen tar­jo­a­mis­ta.

4. Tar­joa ker­ma­vaah­don kera.