Koti ja keittiö 10/2011KATRI SCHRÖDERKUVAT REETTA PASANEN
noin 18 kpl
4 munanvalkuaista
2 ½ dl sokeria
2 ½ rkl puolukkahilloa
8–10 tippaa piparminttuaromia
1. Laita vesi kattilaan kiehumaan.
2. Nosta valkuaiset ja sokeri teräskulhoon, joka mahtuu kattilan päälle.
3. Aseta teräskulho kattilan päälle niin, ettei kulho osu veteen. Vatkaa valkuaisseosta hiljalleen niin, että sokeri sulaa täysin ja seos kuumenee noin 60 asteeseen.
4. Testaa lämpö mittarilla tai sormella niin, että seos polttaa jo hieman sormenpäätä.
5. Nosta kulho syrjään ja vatkaa seos kuohkeaksi ja viileäksi vaahdoksi. Voit viilentää kulhoa altapäin esimerkiksi jääpaloilla täytetyllä astialla.
6. Kääntele puolukkahillo ja piparminttuaromi kevyesti marenkiseokseen.
7. Nostele kookkaita marenkikokkareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
8. Paista ensin 110-asteisessa uunissa tunnin ajan. Laske lämpö 80 asteeseen ja jatka paistamista kaksi tuntia.
9. Sammuta uuni ja jätä uuninluukku raolleen. Anna kuivua vielä yön yli jälkilämmössä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2