MARI HARJULA • KUVAT FABIAN BJÖRK KOTI JA KEITTIÖ 12/2014
noin 50 viipaletta
5 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 dl hienoa sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
yhden appelsiinin raastettu kuori
150 g kuivattuja karpaloita
150 g pistaasipähkinän sydämiä
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon munat yksitellen, appelsiinin kuori, karpalot ja pistaasit. Sekoita tasaiseksi.
2. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja työstä hetki. Jaa kahteen osaan. Muotoile niistä kaksi leveähköä ja pitkähköä pötköä (noin 10 x 25 cm) ja laita ne leivinpaperille pellille.
3. Paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.
4. Leikkaa pötköt puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet leivinpaperin päälle pellille leikkuupinta ylöspäin. Jatka paistamista vielä 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.
Viinisuositus: Mausteinen ja aprikoosinen Juhla Glögi, Suomi, 11,99 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2