1 marenkilevy
Täyte:
3 liivatelehteä + tilkka kuumaa vettä
200 g karpaloita
4 dl kermaa
4 keltuaista
1 dl sokeria
½ dl tomusokeria
1 vaniljatanko
2–3 rkl karpalo- tai puolukkalikööriä
Päälle:
karpaloita
tomusokeria
pikkumarenkeja
1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Laita marenkilevy vuoan pohjalle.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta karpalot.
3. Vaahdota kerma. Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaahdoksi.
4. Yhdistä vaahdot. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus vaahtoseokseen. Lisää marjasose ja likööri.
5. Liuota liivatteet kuumaan veteen ja lisää ohuena nauhana jäädykeseokseen.
6. Kaada jäädykeseos vuokaan marenkilevyn päälle. Peitä kelmulla tai foliolla ja anna jäätyä pakastimessa vähintään kuusi tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
7. Koristele karpaloilla, murennetuilla marengeilla ja tomusokerilla ennen tarjoilua.
Viinisuositus: Makea ja hedelmäinen Gancia Asti Dolce, Italia, 11,98 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2