Sanna KekäläinenKuvat Sanna PeurakoskiKoti ja keittiö 12/2011
n. 10 palaa
2 dl kuivattuja karpaloita
1 dl nestettä, esim. omenamehua tai konjakkia
200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
1 dl kevyt- tai kuohukermaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata karkeana rouheena
1. Anna karpaloiden liota yön yli konjakissa. Valuta ylimääräinen neste pois.
2. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.
3. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
4. Lisää jauhoseos ja kerma vaahdotettuun voi-sokeriseokseen.
5. Lisää karpalot ja suklaa. Kääntele seos tasaiseksi puuhaarukalla.
6. Kaada taikina n. 1,8 litran vetoiseen pinnoitettuun vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku ja anna kakun jäähtyä vuoassa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2