SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT SANNA PEURAKOSKI KOTI JA KEITTIÖ 10/2012
1 pellillinen, noin 30 palaa
6 dl piimää
2 dl sulatettua voita
tai margariinia
3 dl sokeria
3 munaa
8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
Väliin:
3 dl Omar-karkkeja
pieninä kuutioina
400 g puolukoita
n. 1 dl sokeria
(perunajauhoja)
Kookosmuru:
1 dl sulatettua voita
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl kookoshiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1. Sekoita piimä, rasvasula, sokeri ja kananmunat. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne piimäseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele päälle karkkipalat. Sekoita puolukat ja sokeri ja lisää ne taikinan päälle. Jos käytät pakastepuolukoita, pyöräytä ne jäisinä muutamassa ruokalusikallisessa perunajauhoja.
2. Laita piiras 200-asteiseen uuniin paistumaan.
3. Tee muruseos. Mittaa aineet kulhoon ja nypi ne yhteen. Ripottele muruseos tasaisesti piirakan päälle ja jatka piiraan paistamista.
4. Paista piirakkaa yhteensä n. 30 min. Jos pinta tummuu liikaa, peitä piirakka paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla tai foliolla.
Hanna Linnakko
www.mikapollari.com
Käsikirjoituksen kuvitus kertoo tulivuorenpurkauksesta.
Voynichin käsikirjoitus
Päivi Karjalainen
Tämä hiiripöllö tuo poikasilleen ruokaa Alaskassa. Lintu ei nimestään huolimatta syö hiiriä, vaan pääasiassa myyriä ja lintuja.
Michael Quinton / Minden Pictures
Tähän ei susi pysty. Koiran kyky hellyttäviin ilmeisiin muotoutui kesytyksen aikana.
Unsplash
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.