Koti ja keittiö 10/2011 KATRI SCHRÖDER KUVAT REETTA PASANEN
12–15 palaa
100 g voita tai margariinia
2½ dl maitoa
1 vaniljatanko
25 g hiivaa
3 rkl haaleaa vettä
½ tl suolaa
2 rkl sokeria
1 kananmuna
3 rkl puolukkajauhetta (Biokia)
noin 8 dl vehnäjauhoja
2 dl puolukoita
Pinnalle:
½ appelsiinin raastettu kuori
3 rkl sokeria
1. Sulata rasva kattilassa ja kaada maito kattilaan.
2. Raaputa joukkoon halkaistun vaniljatangon siemenet.
3. Liota hiiva haaleaan veteen kulhossa tai yleiskoneessa.
4. Lisää suola, sokeri ja mausteet ja anna seoksen hetken aikaa seistä.
5. Lisää joukkoon haalea rasva-maitoseos sekä muna.
6. Lisää puolukkajauhe ja vehnäjauhot. Alusta taikinaksi.
7. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
8. Vaivaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä ja nosta taikina runsaalla öljyllä valeltuun uunivuokaan, kooltaan 25 x 35 cm.
9. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia.
10. Ripottele puolukat pullataikinan pinnalle. Painele puolukoita hieman syvemmälle painaen samalla pintaan sormilla kuoppia.
11. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa noin 25 minuuttia.
12. Nosta jäähtymään ritilän päälle.
13. Raasta pestyn appelsiinin kuori ja sekoita sokerin kanssa.
14. Ripottele maustesokeri jäähtyneen pullalevyn pinnalle. Jaa annospaloiksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2