Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 11/07

Omena-puoluk­ka­mu­ru­pais­tokset

Kuori omenat, poista siemenkota ja leikkaa omenat lohkoiksi...

3 ome­naa

200 g puo­lu­koi­ta

3/4 dl de­me­ra­ra­so­ke­ria

1 dl ap­pel­sii­ni­me­hua

1 tl ka­ne­lia

Pääl­lys:

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

75 g peh­me­ää voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2 rkl de­me­ra­ra­so­ke­ria

4 rkl kau­ra­hiu­ta­lei­ta

50 g man­te­li­rou­het­ta

1. Kuo­ri ome­nat, pois­ta sie­men­ko­ta ja leik­kaa ome­nat loh­koik­si.

2. Mit­ta pan­nuun so­ke­ri, ap­pel­sii­ni­me­hu ja ka­ne­li. Kie­hau­ta ja li­sää ome­nat. Kään­te­le het­ken ja jääh­dy­tä. Li­sää jouk­koon puo­lu­kat ja jaa seos nel­jään uu­nin­kes­tä­vään an­nos­kul­hoon.

3. Mit­taa veh­nä­jau­hot, peh­meä ras­va ja so­ke­ri mo­ni­toi­mi­ko­nee­seen tai te­ho­se­koit­ti­meen ja an­na ko­neen käy­dä, kun­nes seos on mu­ru­mais­ta ja ta­sais­ta. Li­sää jouk­koon kau­ra­hiu­ta­leet ja man­te­li­rou­he ja pyö­räy­tä vie­lä muu­ta­man ker­ran. Jaa mu­ru­se­os kup­pei­hin ome­na-puo­luk­ka­se­ok­sen pääl­le. Kyp­sen­nä pais­tok­sia uu­nis­sa 175 as­tees­sa 20–25 mi­nuut­tia.