Koti ja keittiö 12/2010 Kuvausjärjestelyt Jutta Ylä-Mononen ja Katri Schröder Ruoka Katri Schröder Kuvat Arto Vuohelainen
noin 20 annosta
Mausteinen kääretorttupohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
Valkosuklaavaahto:
4 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
250 g mascarponejuustoa
Karpaloseos:
5 dl karpaloita
3 rkl vettä
2 1/2 dl karpalo- tai
puolukkahilloa
1/2 dl sokeria
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi varovasti samalla sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasossa 6–8 minuuttia. Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
2. Valmista valkosuklaavaahto. Paloittele valkosuklaa ja sulata se vesihauteessa tai mikrossa puolen minuutin erissä. Sekoita aina välillä. Anna valkosuklaan jäähtyä hetken aikaa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Notkista kulhossa mascarponejuusto ja sekoita siihen sulanut valkosuklaa. Lisää kermavaahto vähin erin ja sekoita vaahto tasaiseksi.
3. Nosta karpalot ja vesi kattilaan. Anna marjojen kiehahtaa kunnolla. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon kylmä hillo ja sokeri.
4. Leikkaa kakkulevy reiluiksi paloiksi. Aseta kakkupaloja vähintään 2 litran vetoisen lasimaljan pohjalle. Levitä pohjille ensin marjaseosta ja sitten valkosuklaavaahtoa. Lado ainekset kerroksittain niin, että viimeisenä pinnalle jää runsas kerros valkosuklaavaahtoa. Peitä astia kelmulla ja anna vetäytyä viileässä pari tuntia.
Valmistusaika: noin 40 min + vetäytyminen
Vaikeusaste: hieman työläs
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2