KATRI SCHRÖDER KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKoti ja keittiö 3/2014
noin 12 annosta
2 munaa
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte:
1 dl paistonkestävää omenamarmeladia
1 ps (200 g) pakastekarpaloita
Kuorrutus:
75 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
100 g mantelilastuja
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi vuorotellen taikinaan sulatetun rasvan kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan noin 24-senttiseen irtopohjakakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alaosassa 20 minuuttia.
2. Nosta piirakkapohja uunista ja nosta lämpötila uunissa 225 asteeseen. Kiehauta kuorrutuksen aineet keskenään sekoittaen.
3. Levitä marmeladi ja jäiset karpalot piirakan päälle ja peitä kuorrutuksella.
4. Kuorruta piirakkaa uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes se saa kauniin värin. Anna piirakan jäähtyä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2