Artikkeli

Karpalomousse ja kinuskikerma

2 dl kar­pa­loi­ta

3 val­ku­ais­ta

1 dl to­mu­so­ke­ria

2 dl kuo­hu- tai vis­pi­ker­maa

(1–2 rkl kar­pa­lo­li­köö­riä)

3 lii­va­te­leh­teä + tilk­ka kie­hu­vaa vet­tä

Ki­nus­ki­ker­ma:

2 dl kuo­hu- tai vis­pi­ker­maa

noin 1/2 dl ki­nus­ki­kas­ti­ket­ta

1. So­seu­ta kar­pa­lot sau­va­se­koit­ti­mel­la tai te­ho­se­koit­ti­mes­sa. Vat­kaa val­ku­ai­set ja puo­let so­ke­ris­ta ko­vak­si vaah­dok­si. Vaah­do­ta ker­ma ja lo­put so­ke­ris­ta peh­me­äk­si vaah­dok­si.

2. Se­koi­ta ker­ma­vaah­toon val­ku­ais­vaah­to ja so­seu­te­tut kar­pa­lot. Maus­ta ha­lu­tes­sa­si li­köö­ril­lä.

3. Liu­o­ta lii­va­te tilk­kaan kie­hu­vaa vet­tä, an­na jääh­tyä het­ken ja li­sää lii­va­te­se­os ohu­e­na nau­ha­na koko ajan se­koit­ta­en mous­sen jouk­koon. An­nos­te­le mous­se la­sei­hin tai jäl­ki­ruo­ka­kul­hoi­hin ja an­na hyy­tyä jää­kaa­pis­sa noin 2 tun­tia en­nen tar­joi­lua.

4. Val­mis­ta ki­nus­ki­ker­ma. Vaah­do­ta ker­ma ja li­sää jouk­koon val­mis ki­nus­ki­kas­ti­ke. Se­koi­ta va­ro­vas­ti ta­sai­sek­si ja an­nos­te­le kar­pa­lo­mous­sen pääl­le.