Koti ja keittiö 11/07
(8–10 annosta)
Pohja:
200 g suklaatäytekeksejä (esim.Domino)
75 g voita tai margariinia sulatettuna
Jäädykemassa:
2 1/2 dl vispi- tai kuohukermaa
1 valkuainen
1 1/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
300 g karpaloita
6–8 kpl valmiita marenkeja
Siirappi:
1/2 dl vaaleaa siirappia
2 rkl sokeroimatonta karpalomehua
2 rkl karpalolikööriä
Tarjoiluun:
karpaloita
1. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella muovipussissa. Lisää joukkoon sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle (noin 20 x 30 cm).
2. Valmista jäädykemassa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri loppuvaiheessa ja vatkaa vielä hetki. Yhdistä vaahdot varovasti, mausta sitruunamehulla ja kääntele joukkoon myös karpalot. Murenna marengit ja kääntele massaan. Levitä jäädykemassa vuokaan keksipohjan päälle. Laita pakastimeen jäätymään 3–4 tunnin ajaksi.
3. Valmista siirappi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Anna maustua ennen tarjoilua.
4. Leikkaa jäädyke annospaloiksi ja tarjoa karpalosiirapin ja karpaloiden kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2