Martti Järvi
Reseptit ja kuvat Koti ja keittiön arkistot
Pienistä pavlovista kootaan rento jälkiruoka limittäin marjojen ja mascarponemoussen kanssa.
Jäädytetty marjamoussekakku
Kissankieli-keksireunus koristaa marjaisan raikkaan moussekakun. Pakastettu kakku nostetaan jääkaappiin sulamaan noin kolme tuntia ennen tarjoiluita.
Jäinen marjakimara ja lämmin dumlekastike
Pakastetut marjat kaipaavat seurakseen vain kuumaa ja toffeista suklaakastiketta.
Muffinit voi maustaa haluamillaan marjoilla ja ne maistuvat taatusti kahvipydässä.
Valmismarengista, kuohkermasta ja soseutetuista marjoista taiotaan helppo kesäinen herkku.
Kaksikerroksinen pavlovakakku päättää juhla-aterian juhlavasti.
Marjainen tiramisutorttu
Runsaan brunssin päätteeksi maistuu raikkaan täyteläinen marjatiramisutorttu.
Helposti valmsituva marjajäädyke on kätevä valmistaa etukäteen ja nostaa pakastimesta juuri ennen tarjoilua.
Punaisten marjojen semifreddo
Freddo tarjotaan käytännöllisesti annoksina jäätelön tavoin. Punainen marjaraita on tehty mansikoista, herukoista ja vadelmista.
Litteät, marjanmakuiset karkkinauhat vaativat hieman aikaa uunissa, mutta tekeminen ei ole vaikeaa. Amerikassa niitä kutsutaan nimellä fruit leather eli hedelmänahka hieman tahmean pinnan ja litteän ulkomuodon takia. Ne kiertävät syöjien suut taatusti hymyyn.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ