Artikkeli

Martti Järvi

Re­sep­tit ja ku­vat Koti ja keit­ti­ön ar­kis­tot

Parhaat marjareseptit x 10

Herkulliset marjat ovat raikkaita ja sopivat erityisen hyvin makeisiin leivonnaisiin. Tässä suosik­ki­re­sep­timme, joihin voit käyttää valitsemiasi lempimarjojasi.

Mar­jai­nen pav­lo­va

Pie­nis­tä pav­lo­vis­ta koo­taan ren­to jäl­ki­ruo­ka li­mit­täin mar­jo­jen ja mas­car­po­ne­mous­sen kans­sa.

Jää­dy­tet­ty mar­ja­mous­se­kak­ku

Kis­san­kie­li-kek­si­reu­nus ko­ris­taa mar­jai­san raik­kaan mous­se­ka­kun. Pa­kas­tet­tu kak­ku nos­te­taan jää­kaap­piin su­la­maan noin kol­me tun­tia en­nen tar­joi­lui­ta.

Jäi­nen mar­ja­ki­ma­ra ja läm­min dum­le­kas­ti­ke

Pa­kas­te­tut mar­jat kai­paa­vat seu­rak­seen vain kuu­maa ja tof­feis­ta suk­laa­kas­ti­ket­ta.

Mar­ja­mu­ru­muf­fi­nit

Muf­fi­nit voi maus­taa ha­lu­a­mil­laan mar­joil­la ja ne mais­tu­vat taa­tus­ti kah­vi­py­däs­sä.

Mar­ja-ma­ren­ki­ku­pit

Val­mis­ma­ren­gis­ta, kuoh­ker­mas­ta ja so­seu­te­tuis­ta mar­jois­ta tai­o­taan help­po ke­säi­nen herk­ku.

Mar­ja­pav­lo­va­kak­ku

Kak­si­ker­rok­si­nen pav­lo­va­kak­ku päät­tää juh­la-ate­ri­an juh­la­vas­ti.

Mar­jai­nen ti­ra­mi­su­tort­tu

Run­saan bruns­sin päät­teek­si mais­tuu raik­kaan täy­te­läi­nen mar­ja­ti­ra­mi­su­tort­tu.

Help­po mar­ja­jää­dy­ke

Hel­pos­ti valm­si­tu­va mar­ja­jää­dy­ke on kä­te­vä val­mis­taa etu­kä­teen ja nos­taa pa­kas­ti­mes­ta juu­ri en­nen tar­joi­lua.

Pu­nais­ten mar­jo­jen se­mif­red­do

Fred­do tar­jo­taan käy­tän­nöl­li­ses­ti an­nok­si­na jää­te­lön ta­voin. Pu­nai­nen mar­ja­rai­ta on teh­ty man­si­kois­ta, he­ru­kois­ta ja va­del­mis­ta.

Mar­ja­rem­mit

Lit­te­ät, mar­jan­ma­kui­set kark­ki­nau­hat vaa­ti­vat hie­man ai­kaa uu­nis­sa, mut­ta te­ke­mi­nen ei ole vai­ke­aa. Ame­ri­kas­sa nii­tä kut­su­taan ni­mel­lä fruit le­at­her eli he­del­mä­nah­ka hie­man tah­me­an pin­nan ja lit­te­än ul­ko­muo­don ta­kia. Ne kier­tä­vät syö­jien suut taa­tus­ti hy­myyn.