Koti ja keittiö 8/2011 KATRI SCHRÖDER | KUVA ARTO VUOHELAINEN
noin 8 annosta
3 munaa
2 keltuaista
1/2 vaniljatanko
2 dl sokeria
5 dl kuohukermaa
Marjaraita:
noin 5 dl tuoreita punaisia
marjoa, esim. punaherukoita,
vadelmia, mansikoita
3 rkl tomusokeria
1. Nosta munat, keltuaiset ja sokeri pyöreäpohjaiseen teräskulhoon. Raaputa joukkoon puolikkaan vaniljatangon siemenet.
2. Aseta kulho vesihauteeseen miedolle lämmölle, mutta niin, ettei kulho kosketa veteen. Vaahdota aineksia vesihauteen päällä noin 8 minuuttia tai kunnes seos saostuu. Nosta jäähtymään.
3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto kevyesti nostellen munavaahtoon.
4. Vuoraa metallinen kakkuvuoka leivinpaperilla. Kaada seos vuokaan.
5. Soseuta marjat, paseeraa siivilän läpi ja mausta sokerilla. Valuta marjapyree raidoiksi vuoan pinnalle. Vedä veitsellä raitoja niin, että seokset hieman sekoittuvat.
6. Peitä vuoka kelmulla ja pakasta yön yli. Nosta semifreddo noin tuntia ennen tarjoamista jääkaappiin pehmenemään. Kumoa tarjolle tai lusikoi annosmaljoihin.
Valmistusaika: noin 25 min.
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: noin 10 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2