MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA ANJA LEPPÄNEN • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 12/2012
4 valkuaista
2 ¾ dl sokeria
3 tl maissijauhoja
1 tl valkoviinietikkaa
Täyte:
2 dl vispikermaa
2 dl maustamatonta jogurttia
3 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
noin 5 dl tuoreita tai
pakastemarjoja
Lisäksi:
tomusokeria
1. Laita valkuaiset kulhoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes seos on paksua ja kiiltävää.
2. Siivilöi maissijauhot seokseen ja lisää viinietikka. Vatkaa hetki.
3. Muotoile massasta leivinpaperin päälle pellille yksi halkaisijaltaan noin 18–20 cm:n ja toinen noin 10 cm:n marenkipohja. Muotoile pohjien keskelle lusikalla kuoppamaiset syvennykset täytettä varten.
4. Paista pohjia 120-asteisessa uunissa noin tunti. Anna jäähtyä.
5. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon jogurtti. Mausta sokereilla.
6. Kokoa kakku juuri ennen tarjoilua. Laita isompi pohja tarjoiluvadille. Levitä päälle jogurtti-kermavaahtoa ja ripottele päälle marjoja. Paina toinen pohja päälle ja levitä loppu vaahto sekä marjat. Pöläytä päälle tomusokeria.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2