Artikkeli

Teks­ti Mari Har­ju­la

Ku­vau­sa­vus­ta­ja Mi­ka­e­la An­tin

Kuva Fa­bi­an Björk

Marjainen tiramisutorttu

Runsaan brunssin päätteeksi maistuu raikkaan täyteläinen marja­ti­ra­mi­su­torttu.

8 an­nos­ta

100 g voi­ta

1 rkl so­ke­ria

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 muna

Kos­tu­tus:

noin ½ dl lai­men­net­tua sit­ruu­na­me­hua

Täy­te:

4 dl vis­pi­ker­maa

500 g mas­car­po­ne­juus­toa

5 rkl rus­ke­aa so­ke­ria

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

2 va­nil­ja­tan­koa

Pääl­le:

noin 1 lit­ra tuo­rei­ta mar­jo­ja esim. man­si­koi­ta, mus­ti­koi­ta, va­del­mia ja kar­hun­va­tu­koi­ta

to­mu­so­ke­ria

1. Nypi voi, so­ke­ri ja jau­hot mu­ru­mai­sek­si se­ok­sek­si. Li­sää muna ja se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. An­na te­key­tyä jää­kaa­pis­sa noin puo­li tun­tia kel­muun kää­rit­ty­nä.

2. Pai­ne­le tai­ki­na ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le. Pis­te­le poh­jaan rei­kiä haa­ru­kal­la. Lai­ta poh­jan pääl­le lei­vin­pa­pe­ri ja kui­vat­tu­ja her­nei­tä tai rii­siä. Tämä es­tää reu­no­jen va­lah­ta­mi­sen pais­ta­es­sa.

3. Kyp­sen­nä poh­jaa 180-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 30 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä.

4. Val­mis­ta täy­te. Vaah­do­ta ker­ma ja se­koi­ta sii­hen mas­car­po­ne­juus­to. Li­sää so­ke­ri ja sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri. Hal­kai­se va­nil­ja­tan­got ja raa­pu­ta nii­den si­suk­set täyt­tee­seen. Se­koi­ta ta­sai­sek­si.

5. Siir­rä kak­ku­poh­ja tar­joi­lu­va­dil­le ja kos­tu­ta sit­ruu­na­me­hul­la.

6. Le­vi­tä pääl­le mas­car­po­ne­vaah­to. Li­sää mar­jat ja sii­vi­löi pääl­le to­mu­so­ke­ria.