Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK­Ko­ti ja keit­tiö 12/2015

Marjaremmit

Litteät, marjanmakuiset karkkinauhat vaativat hieman aikaa uunissa, mutta tekeminen ei ole vaikeaa. Amerikassa niitä kutsutaan nimellä fruit leather eli hedelmänahka hieman tahmean pinnan ja litteän ulkomuodon takia. Ne kiertävät syöjien suut taatusti hymyyn.

noin 12 rem­miä

500 g tuo­rei­ta man­si­koi­ta tai ko­ti­mai­sia pa­kas­te­man­si­koi­ta

1 ba­naa­ni

4 rkl so­ke­ria

1. Läm­mi­tä uu­ni 80 as­tee­seen.

2. So­seu­ta puh­dis­te­tut mar­jat ja ba­naa­ni. Jos käy­tät pa­kas­te­mar­jo­ja, an­na nii­den en­sin su­laa. Maus­ta so­ke­ril­la.

3. Lai­ta uu­ni­pel­lil­le si­li­ko­ni­a­lus­ta tai tuo­re­kel­mu. Le­vi­tä seos ta­sai­sek­si. Voit käyt­tää myös ta­val­lis­ta lei­vin­pa­pe­ria, mut­ta sitä käy­tet­tä­es­sä rem­mit jää­vät ryp­pyi­sik­si ei­vät­kä kui­vu sit­keik­si.

4. Pais­ta 6–8 tun­tia tai kun­nes pin­ta ei ole enää ylet­tö­män tah­mea ja seos on peh­me­än kui­vaa.

5. Ku­moa levy lei­vin­pa­pe­ril­le. Ir­ro­ta kel­mu. Leik­kaa muu­ta­man sen­tin pak­sui­sik­si sui­ka­leik­si. Kää­ri sui­ka­leet rul­lik­si lei­vin­pa­pe­rin si­sään.