Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Teks­ti Mari Har­ju­la

Ku­vaus­jär­jes­te­lyt ja tyy­li Mil­la Kuu­si­nen

Ku­vat Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

Vii­ni­suo­si­tuk­se Sari Sirén

Marjainen pavlova

Pienistä pavlovista kootaan rento jälkiruoka limittäin marjojen ja mascar­po­ne­moussen kanssa.

6–8 an­nos­ta

6 mu­nan­val­ku­ais­ta

3 3/4  dl so­ke­ria (Siro)

1 1/2  tl val­ko­vii­nie­tik­kaa

Paah­det­tu va­del­ma­kas­ti­ke:

500 g va­del­mia

2 dl so­ke­ria

1 va­nil­ja­tan­ko

Mas­car­po­ne­vaah­to:

4 dl vis­pi­ker­maa

500 g mas­car­po­ne­juus­toa

5 rkl ruo­ko­so­ke­ria

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

2 va­nil­ja­tan­koa

Pääl­le:

noin 1 lit­ra tuo­rei­ta mar­jo­ja (esim. man­si­koi­ta, mus­ti­koi­ta, va­del­mia ja kar­hun-va­tu­koi­ta)

to­mu­so­ke­ria

syö­tä­viä kuk­kia tai mint­tua

Näin val­mis­tat pav­lo­va­va­din:

1. Vat­kaa val­ku­ai­set ko­vak­si vaah­dok­si. Li­sää so­ke­ri eris­sä vä­hi­tel­len sa­mal­la vat­ka­ten. Li­sää myös vii­nie­tik­ka ja jat­ka vat­kaa­mis­ta, kun­nes seos on ma­ren­ki­mais­ta. Jaa seos lu­si­kal­la noin kah­dek­sak­si ke­ok­si lei­vin­pa­pe­rin pääl­le pel­lil­le. Pais­ta uu­nis­sa 120 as­tees­sa noin 1–1 1/2 tun­tia, kun­nes keot ovat pin­nal­ta ra­pei­ta, mut­ta si­säl­tä hie­man sit­kei­tä. Säi­ly­tä huo­neen­läm­mös­sä.

2. Val­mis­ta va­del­ma­kas­ti­ke. Mit­taa va­del­mat, so­ke­ri ja hal­kais­tu va­nil­ja­tan­ko kat­ti­laan. Kuu­men­na sa­mal­la se­koit­ta­en noin 10 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä.

3. Val­mis­ta mas­car­po­ne­vaah­to. Vaah­do­ta ker­ma. Se­koi­ta mas­car­po­ne­juus­to ker­ma­vaah­toon. Maus­ta so­ke­ril­la ja sit­ruu­na­kuo­rel­la. Hal­kai­se va­nil­ja­tan­got ja raa­pu­ta nii­den si­sus vaah­toon. Se­koi­ta ta­sai­sek­si.

4. Ko­koa jäl­ki­ruo­ka juu­ri en­nen tar­joi­lua. Lai­ta laa­ke­al­le va­dil­le ker­rok­sit­tain ma­ren­ke­ja, mas­car­po­ne­vaah­toa, va­del­ma­kas­ti­ket­ta ja mar­jo­ja. Vii­meis­te­le syö­tä­vil­lä ku­kil­la tai min­tul­la.

Vii­ni­suo­si­tus: Mus­tik­kai­nen ja va­del­mai­nen ma­kea kuo­hu­vii­ni Fre­si­ta Blu­e­ber­ry & Rasp­ber­ry, Chile, 9,98 e.

Kat­so myös nämä her­kul­li­set pav­lo­va-re­sep­tit:

Sit­ruu­nai­set kar­de­mum­ma-man­te­li­pav­lo­vat

Uu­ni­o­me­na-ki­nus­ki­pav­lo­vat

Mar­ja-pav­lo­va­kak­ku

Lue Myös

Appel­sii­ni­mu­ta­kakku

Pikapullat

Nutella-kääretorttu

Appel­sii­ni­mu­ta­kakku

Pikapullat

Nutella-kääretorttu

Suklaa-mante­li­he­del­mä­piiras

Pistaasi-karpalo-viipaleet

Marme­la­di­täyt­teiset kardemummakeksit

Kesäiset perunaletut

Kesän parhaat rapar­pe­ri­re­septit

Kesäcaprese - italialainen tomaatti-mozza­rel­la­sa­laatti

Kesäiset perunaletut

Kesän parhaat rapar­pe­ri­re­septit

Kesäcaprese - italialainen tomaatti-mozza­rel­la­sa­laatti

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 7/2022?

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 8/2022?

Ella Kanninen huomasi vasta mökin hankittuaan, miten paljon se auttaa rauhoittumaan.

Klassista kylpyläelämää Hangon Bellevuessa

Elämää kylpy­lä­kau­pun­gissa: tutustu kesäiseen elämänmenoon Hangossa

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Viljalla on pikkuruinen kesämökki pääkaupungissa meren rannalla

Purkukuntoinen talo sai taitavissa käsissä uuden elämän

Mansar­di­kat­toi­sessa talossa on boheemisti muotoaan muuttava sisustus

Somista sauna lempeästi

Omakotitalon huikea terassi on kesäparatiisi kotipihalla

Ei hankita kesämökkiä, vaan talo Hangosta!

Kaksossiskosten romanttisesta puutarhasta paljastui puukaupungin historiaa

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Ihastu herkkään ja eleganttiin raitalasiin

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Nauti helteestä! Kivat ideat hellepäivän viettoon

Villiä viidak­ko­tun­nelmaa kotiin

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 7/2022?

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 8/2022?

Ella Kanninen huomasi vasta mökin hankittuaan, miten paljon se auttaa rauhoittumaan.

Klassista kylpyläelämää Hangon Bellevuessa

Elämää kylpy­lä­kau­pun­gissa: tutustu kesäiseen elämänmenoon Hangossa

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Viljalla on pikkuruinen kesämökki pääkaupungissa meren rannalla

Purkukuntoinen talo sai taitavissa käsissä uuden elämän

Mansar­di­kat­toi­sessa talossa on boheemisti muotoaan muuttava sisustus

Somista sauna lempeästi

Omakotitalon huikea terassi on kesäparatiisi kotipihalla

Ei hankita kesämökkiä, vaan talo Hangosta!

Kaksossiskosten romanttisesta puutarhasta paljastui puukaupungin historiaa

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Ihastu herkkään ja eleganttiin raitalasiin

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Nauti helteestä! Kivat ideat hellepäivän viettoon

Villiä viidak­ko­tun­nelmaa kotiin

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.