Teksti Mari Harjula
Kuvausjärjestelyt ja tyyli Milla Kuusinen
Kuvat Kirsi-Marja Savola
Viinisuositukse Sari Sirén
6–8 annosta
6 munanvalkuaista
3 3/4 dl sokeria (Siro)
1 1/2 tl valkoviinietikkaa
Paahdettu vadelmakastike:
500 g vadelmia
2 dl sokeria
1 vaniljatanko
Mascarponevaahto:
4 dl vispikermaa
500 g mascarponejuustoa
5 rkl ruokosokeria
yhden sitruunan raastettu kuori
2 vaniljatankoa
Päälle:
noin 1 litra tuoreita marjoja (esim. mansikoita, mustikoita, vadelmia ja karhun-vatukoita)
tomusokeria
syötäviä kukkia tai minttua
Näin valmistat pavlovavadin:
1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri erissä vähitellen samalla vatkaten. Lisää myös viinietikka ja jatka vatkaamista, kunnes seos on marenkimaista. Jaa seos lusikalla noin kahdeksaksi keoksi leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa 120 asteessa noin 1–1 1/2 tuntia, kunnes keot ovat pinnalta rapeita, mutta sisältä hieman sitkeitä. Säilytä huoneenlämmössä.
2. Valmista vadelmakastike. Mittaa vadelmat, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilaan. Kuumenna samalla sekoittaen noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Valmista mascarponevaahto. Vaahdota kerma. Sekoita mascarponejuusto kermavaahtoon. Mausta sokerilla ja sitruunakuorella. Halkaise vaniljatangot ja raaputa niiden sisus vaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
4. Kokoa jälkiruoka juuri ennen tarjoilua. Laita laakealle vadille kerroksittain marenkeja, mascarponevaahtoa, vadelmakastiketta ja marjoja. Viimeistele syötävillä kukilla tai mintulla.
Viinisuositus: Mustikkainen ja vadelmainen makea kuohuviini Fresita Blueberry & Raspberry, Chile, 9,98 e.
Katso myös nämä herkulliset pavlova-reseptit:
Sitruunaiset kardemumma-mantelipavlovat
Uuniomena-kinuskipavlovat
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2