Koti ja keittiö 5/2010
noin 12 palaa
7 liivatelehteä
4 keltuaista
1 1/2 –2 dl tomusokeria
5 dl kuohukermaa
4 dl marjasosetta (esim. mansikka-tyrni- tai itse tehtyä marjasosetta)
2 rkl sitruunamehua
noin 20 kissankieli- eli savoiardikeksiä
Tarjoiluun:
marjoja
kuivattuja luomuruusunnuppuja
1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
2. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri huolellisesti (noin 5 minuuttia sähkövatkaimella). Sokerin määrä riippuu marjasoseen makeudesta, joten maista moussea ennen sen kaatamista vuokaan ja lisää tarvittaessa enemmän sokeria.
3. Vatkaa kerma eri kulhossa kovahkoksi vaahdoksi.
4. Kaada liivatelehtien liotusvesi pois, mutta älä puristele niitä.
Liuota liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun.
5. Kääntele keltuaisseos, marjasose, kermavaahto ja sitruuna-liivateseos varovasti sekaisin.
6. Leikkaa kekseistä pieni pala pois toisesta päästä, niin ne pysyvät paremmin pystyssä. Asettele keksit halkaisijaltaan noin 22 cm:n kokoisen irtopohjavuoan reunoille. Voit pingottaa vuoan pohjalle leivinpaperia, niin saat kakun helpommin irti vuoasta.
7. Kaada mousse varovasti vuokaan keksien keskelle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta kakku pakastimeen jäätymään vähintään kuudeksi tunniksi.
8. Ota kakku pakastimesta jääkaappiin noin kolme tuntia ennen tarjoamista. Kakku on parhaimmillaan hieman kohmeisena.
9.Koristele päällys halutessasi marjoilla ja kuivatuilla luomuruusunnupuilla. Niitä myyvät luontaistuotekaupat.
Vinkki! Pakkasmarjan Marjapyree-pakasteet ovat helppoja käyttää.
Valmistusaika: 30 min + jäätymiseen ja vetäytymiseen noin 9 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2