Reseptit Suvi Rüster ja Katri Schröder, kuvat Fabian Björk ja Arto Vuohelainen.
VUOHENPUTKI
Rikkaruohot kannattaa kitkeä ja syödä pieninä ja tuoreina. Ensimmäiset pontevat vuohenputket puskevat jo maasta. Onneksi vuohenputkesta syntyy hienostunut piirakka, jonka maussa on aavistus pähkinäisyyttä. Nam!
Huom! On tärkeää osata tunnistaa vuohenputki, sillä muutamat myrkylliset kasvit muistuttavat sitä läheisesti. Kerää vain kasveja, jotka tunnistat varmasti!
Katso resepti: Hienostunut vuohenputkipirakka.
Voit korvata vuohenputkella persiljan. Se sopii hyvin esimerkiksi munakkaaseen.
Katso resepti: Vuohenputkimunakas.
NOKKONEN
Nokkosessa on paljon rautaa, piitä ja C-vitamiinia, joten sitä kannattaa ehdottomasti syödä. Kokeile sitä esimerkiksi risotossa. Muista, nokkosrisotto ei odota syöjää, vaan syöjä nokkosrisottoa.
Katso resepti: Nokkosrisotto.
Ryöpättynä nokkoset voi sujauttaa vaikka taikinaan pinaatin tavoin. Ihanat vastapaistetut nokkos-perunarieskat katoavat hetkessä vielä lämpimältä pelliltä
Katso resepti: Nokkos-perunarieskat
VOIKUKKA
Kerää talteen herkulliset voikukanlehdet. Tunnistat sen näistä tuntomerkkeistä: pyöreä kärki, nuori ja sievä. Mikä herkkujen herkku!
Voikukka käy salaatiksi tai leivän päälle. Tai surauta voikukasta pestoa pinjansiementen, oliiviöljyn ja valkosipulin kanssa.
Kurkkaa resepti: Ihana voikukkapesto.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2