fabian björk
ruokaohjeet ja tyyli Suvi Rüster kuvat Fabian Björk
Nokkosrisotto
4 annosta
1 l nokkosenlehtiä
1 kesäsipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
3 dl kuivaa valkoviiniä
7–8 dl kuumaa kasvislientä
250 g mascarponejuustoa
1 sitruunan mehu
25 g sulatettua voita
1. Huuhtele nokkoset lävikössä. Kiehauta vesi kattilassa ja ryöppää nokkosia kiehuvassa vedessä pari minuuttia. Kaada nokkoset lävikköön, anna jäähtyä, puristele ylimääräinen vesi pois ja hienonna.
2. Huuhtele kesäsipuli ja hienonna. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
3. Sulata voi paistokasarissa tai kattilassa. Lisää oliiviöljy, risottoriisi, kesäsipulin valkoiset osat ja valkosipuli. Kuullota miedolla lämmöllä sekoitellen muutama minuutti, kunnes riisi on läpikuultavaa. Älä anna riisin ruskistua, sillä muuten risoton rakenteesta ei tule kermaista.
4. Lisää valkoviini ja jatka kypsentämistä. Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää nokkoset ja kauhallinen kuumaa kasvislientä. Kun kasvisliemi on imeytynyt, lisää uusi kauhallinen. Lisää kasvislientä näin, kunnes riisi on lähes kypsää eli tuntuu vielä hampaissa.
5. Lisää joukkoon mascarponejuusto, sitruunamehu ja voi. Sekoita. Nosta kattila liedeltä ja anna tekeytyä muutama minuutti. Ripottele päälle kesäsipulin hienonnettuja vihreitä varsia.
Valmistusaika: 35 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 10 euroa
Näin keräät villiyrttejä!
Villiyrtit maistuvat parhailta, kun käytät nuoria, juuri puhjenneita lehtiä. Kerää villiyrtit mahdollisimman kaukaa ajotiestä tai koirapoluilta. Huuhtaise ne lävikössä kylmällä vedellä ennen käyttöä. Kerää vain niitä villiyrttejä, jotka varmasti tunnistat.
fabian björk
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ