fabian björk
ruokaohjeet ja tyyli Suvi Rüster kuvat Fabian Björk
Voikukkapesto
4–6 annosta
1 valkosipulinkynsi
5 dl voikukanlehtiä
3 rkl pinjansiemeniä
1 dl raastettua parmesaanijuustoa
¾ dl oliiviöljyä
(ripaus suolaa)
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhdo voikukanlehdet. Paahda pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla hetki, kunnes ne hieman ruskistuvat.
2. Mittaa kulhoon kaikki peston ainekset ja soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Jos pesto on liian paksua, lisää öljyä, kunnes seos on sopivan notkeaa. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
3. Tarjoile voikukkapestoa patongin, buffalomozzarellan ja paahdettujen pinjansiemenien kanssa. Koristele pienillä voikukilla.
Valmistusaika: 10 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 5 euroa
Näin keräät villiyrttejä!
Villiyrtit maistuvat parhailta, kun käytät nuoria, juuri puhjenneita lehtiä. Kerää villiyrtit mahdollisimman kaukaa ajotiestä tai koirapoluilta. Huuhtaise ne lävikössä kylmällä vedellä ennen käyttöä. Kerää vain niitä villiyrttejä, jotka varmasti tunnistat.
fabian björk
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ