Artikkeli

fabian björk

ruo­ka­oh­jeet ja tyy­li Suvi Rüster ku­vat Fa­bi­an Björk

Ihanan voikukkapeston aika on nyt!

Voikukkapesto maistuu mainiona alkupalana paahdetun patongin ja buffa­lo­moz­za­rellan kanssa. Käytä pestoon vain nuoria lehtiä, joissa ei ola paksua lehtiruotia. Pyöreälehtiset voikukanlehdet maistuvat pehmeämmiltä kuin suippokärkiset.

Voi­kuk­ka­pes­to

4–6 an­nos­ta

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

5 dl voi­ku­kan­leh­tiä

3 rkl pin­jan­sie­me­niä

1 dl raas­tet­tua par­me­saa­ni­juus­toa

¾ dl olii­vi­öl­jyä

(ri­paus suo­laa)

1. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Huuh­do voi­ku­kan­leh­det. Paah­da pin­jan­sie­me­niä kui­val­la, kuu­mal­la pan­nul­la het­ki, kun­nes ne hie­man rus­kis­tu­vat.

2. Mit­taa kul­hoon kaik­ki pes­ton ai­nek­set ja so­seu­ta si­le­äk­si sau­va­se­koit­ti­mel­la. Jos pes­to on lii­an pak­sua, li­sää öl­jyä, kun­nes seos on so­pi­van not­ke­aa. Mais­ta ja maus­ta tar­vit­ta­es­sa suo­lal­la.

3. Tar­joi­le voi­kuk­ka­pes­toa pa­ton­gin, buf­fa­lo­moz­za­rel­lan ja paah­det­tu­jen pin­jan­sie­me­nien kans­sa. Ko­ris­te­le pie­nil­lä voi­ku­kil­la.

Val­mis­tu­sai­ka: 10 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 5 eu­roa

Näin ke­räät vil­liyrt­te­jä!

Vil­liyr­tit mais­tu­vat par­hail­ta, kun käy­tät nuo­ria, juu­ri puh­jen­nei­ta leh­tiä. Ke­rää vil­liyr­tit mah­dol­li­sim­man kau­kaa ajo­ties­tä tai koi­ra­po­luil­ta. Huuh­tai­se ne lä­vi­kös­sä kyl­mäl­lä ve­del­lä en­nen käyt­töä. Ke­rää vain nii­tä vil­liyrt­te­jä, jot­ka var­mas­ti tun­nis­tat.

fabian björk