Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

fabian björk

ruo­ka­oh­jeet ja tyy­li Suvi Rüster ku­vat Fa­bi­an Björk

22.5.2019

Ihanan voikukkapeston aika on nyt!

Voikukkapesto maistuu mainiona alkupalana paahdetun patongin ja buffa­lo­moz­za­rellan kanssa. Käytä pestoon vain nuoria lehtiä, joissa ei ola paksua lehtiruotia. Pyöreälehtiset voikukanlehdet maistuvat pehmeämmiltä kuin suippokärkiset.

Voi­kuk­ka­pes­to

4–6 an­nos­ta

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

5 dl voi­ku­kan­leh­tiä

3 rkl pin­jan­sie­me­niä

1 dl raas­tet­tua par­me­saa­ni­juus­toa

¾ dl olii­vi­öl­jyä

(ri­paus suo­laa)

1. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Huuh­do voi­ku­kan­leh­det. Paah­da pin­jan­sie­me­niä kui­val­la, kuu­mal­la pan­nul­la het­ki, kun­nes ne hie­man rus­kis­tu­vat.

2. Mit­taa kul­hoon kaik­ki pes­ton ai­nek­set ja so­seu­ta si­le­äk­si sau­va­se­koit­ti­mel­la. Jos pes­to on lii­an pak­sua, li­sää öl­jyä, kun­nes seos on so­pi­van not­ke­aa. Mais­ta ja maus­ta tar­vit­ta­es­sa suo­lal­la.

3. Tar­joi­le voi­kuk­ka­pes­toa pa­ton­gin, buf­fa­lo­moz­za­rel­lan ja paah­det­tu­jen pin­jan­sie­me­nien kans­sa. Ko­ris­te­le pie­nil­lä voi­ku­kil­la.

Val­mis­tu­sai­ka: 10 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 5 eu­roa

Näin ke­räät vil­liyrt­te­jä!

Vil­liyr­tit mais­tu­vat par­hail­ta, kun käy­tät nuo­ria, juu­ri puh­jen­nei­ta leh­tiä. Ke­rää vil­liyr­tit mah­dol­li­sim­man kau­kaa ajo­ties­tä tai koi­ra­po­luil­ta. Huuh­tai­se ne lä­vi­kös­sä kyl­mäl­lä ve­del­lä en­nen käyt­töä. Ke­rää vain nii­tä vil­liyrt­te­jä, jot­ka var­mas­ti tun­nis­tat.

fabian björk

Lue Myös

Hanna Linnakko

Ranskalainen siideri-dijonin­si­nap­pib­roileri

Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.

Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.

Raikas manda­rii­ni­rah­ka­pii­rakka on ihana herkku

FABIAN BJORK

Broileripulla-kurpitsalasagne on mehevä viikonloppuruoka

Hanna Linnakko

Ranskalainen siideri-dijonin­si­nap­pib­roileri

Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.

Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.

Raikas manda­rii­ni­rah­ka­pii­rakka on ihana herkku

FABIAN BJORK

Broileripulla-kurpitsalasagne on mehevä viikonloppuruoka

Hanna Linnakko

Talven salaatit ovat muhkean ruokaisia: 4 herkullista ohjetta

Kirsi-Marja Savola

Monikäyttöiset pestot ja tahnat – 7 reseptiä täynnä makua

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Photography: Reetta Pasanen

Kurkkuleivät, muna-krassileivät ja sipuliset tarte tatinit tekevät iltapäiväteestä ruokaisan

Fabian Björk

Kolme vegaanista ateriaa, jotka pakkaat herkullisiksi lounaseväiksi

Fabian Björk

Kermaisan tomaattinen lohichowder on lohisopan eksoottinen serkku

Photography: Reetta Pasanen

Kurkkuleivät, muna-krassileivät ja sipuliset tarte tatinit tekevät iltapäiväteestä ruokaisan

Fabian Björk

Kolme vegaanista ateriaa, jotka pakkaat herkullisiksi lounaseväiksi

Fabian Björk

Kermaisan tomaattinen lohichowder on lohisopan eksoottinen serkku

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 5/2021?

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Sami Sykkö: ”Taiteilen sisustajana hyvän maun ja mauttomuuden rajapinnassa”

Vaate­suun­nit­telija Katri Niskanen: ”Olen minimalisti vaatteiden suhteen, mutta kotona pidän runsaudesta”

Kirsi Koiviston perhe asuu puutalossa. "Ei haittaa, jos vähän vetää, kunhan lattia narisee kotoisasti askelten alla."

Perhe vaihtoi omakotitalon kerrostaloon

Vanhasta kunnalliskodista remontoitiin kartano kovalla työllä

Näin sisustat keltaisella

Muotoilija Katriina Nuutisen kodissa yhdistyvät kirpputorilöydöt ja designklassikot

Paluu juurille ja opettajan uranvaihto: Keltainen puutalo on nyt koti ja työpaikka

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Pääsiäisen kivat koristeet

Bloggari Sara Ticklen koti on ilmava kuin loft

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

Uuden kodin vanhat seinät

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 5/2021?

Leivo vadelmainen juustokakku uunipellillä

Sami Sykkö: ”Taiteilen sisustajana hyvän maun ja mauttomuuden rajapinnassa”

Vaate­suun­nit­telija Katri Niskanen: ”Olen minimalisti vaatteiden suhteen, mutta kotona pidän runsaudesta”

Kirsi Koiviston perhe asuu puutalossa. "Ei haittaa, jos vähän vetää, kunhan lattia narisee kotoisasti askelten alla."

Perhe vaihtoi omakotitalon kerrostaloon

Vanhasta kunnalliskodista remontoitiin kartano kovalla työllä

Näin sisustat keltaisella

Muotoilija Katriina Nuutisen kodissa yhdistyvät kirpputorilöydöt ja designklassikot

Paluu juurille ja opettajan uranvaihto: Keltainen puutalo on nyt koti ja työpaikka

Sitruuna-rosma­rii­ni­hu­na­jalla maustettua uunibroileria, perunoita ja pikkuparsaa

Pääsiäisen kivat koristeet

Bloggari Sara Ticklen koti on ilmava kuin loft

Helsin­ki­läis­perheen kodissa katsellaan keskustan puistomaisemia kaari-ikkunoista

Vaaleansinisen monet sävyt: poimi ideat ja ihastu!

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Näin teet kylpyhuoneesta toimivan: parhaat säily­tys­rat­kaisut

Tekstii­li­suun­nit­telija Hanna Elevantin perhe elää hyvää arkea Karjalohjan kirkonkylällä

Leivo pelti­ba­naa­ni­kakku maapäh­ki­nä­voi­kuor­ru­tuk­sella

Uuden kodin vanhat seinät

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.