Artikkeli

Ku­vat Fa­bi­an Björk, Han­na Lin­nak­ko, Ar­to Vuo­he­lai­nen ja Kir­si-Mar­ja Sa­vo­la

Lammasta juhlapöytään: 5 mainiota reseptiä

Pääsiäisen juhlapöytään sopii mainiosti juhlava lammas. Keräsimme sinulle maistuvimmat reseptimme.

Män­nyn­neu­la­sil­la ma­ri­noi­dut ka­rit­sa­var­taat kyp­sy­vät gril­lis­sä

Nuo­ria män­nyn­neu­la­sia voi käyt­tää ma­ri­na­deis­sa ros­ma­rii­nin ta­paan. Sit­ruu­nan hap­po ir­rot­taa män­nys­tä hie­noa, pih­kais­ta aro­mia. Kun pis­te­let ka­rit­san­fi­lee­pa­lat män­ny­nok­sa­var­tai­siin, jätä pie­net tup­sut päi­hin. Gril­la­tes­sa tuo­reet neu­la­set sa­vut­ta­vat iha­nas­ti li­sä­a­ro­mia li­hal­le.

Lam­paan paah­to­pais­ti ja ha­ris­sa­maus­te­voi

Mu­re­an mau­kas ka­rit­san paah­to­pais­ti saa seu­rak­seen tu­li­sel­la ha­ris­sa­tah­nal­la höys­tet­tyä maus­te­voi­ta ja yrt­ti­ri­sot­toa.

Sii­de­ri­nen ka­rit­sa­pa­ta

Pa­loit­te­le juu­rek­set ja lai­ta ka­rit­san­pais­ti sii­de­rin raik­kaa­seen ja ha­pok­kaa­seen sy­lei­lyyn. Saat iha­nan me­he­vän pa­dan, täy­del­li­sen vii­kon­lop­pu­a­te­ri­an.

Lam­mas­kof­ta-var­taat

Jau­he­li­has­ta ja maus­teis­ta teh­dyt var­taat mais­tu­vat var­mas­ti. Mas­sas­ta muo­toil­lut tan­got tui­ka­taan tik­kui­hin, jois­sa pais­ta­mi­nen on help­poa. Mi­kä­li käy­tät lam­mas­var­tais­sa puu­tik­ku­ja, an­na nii­den kos­tua ve­des­sä tai öl­jys­sä noin puo­li­sen tun­tia en­nen käyt­töä.

Pu­na­vii­nis­sä hau­du­te­tut ka­rit­san­pot­kat

Pu­na­vii­ni­lie­mes­sä me­he­vik­si hau­du­te­tut ka­rit­san­pot­kat tar­jo­taan tim­ja­mil­la maus­te­tun ri­so­ton kera.