Kuvat Fabian Björk, Hanna Linnakko, Arto Vuohelainen ja Kirsi-Marja Savola
Männynneulasilla marinoidut karitsavartaat kypsyvät grillissä
Nuoria männynneulasia voi käyttää marinadeissa rosmariinin tapaan. Sitruunan happo irrottaa männystä hienoa, pihkaista aromia. Kun pistelet karitsanfileepalat männynoksavartaisiin, jätä pienet tupsut päihin. Grillatessa tuoreet neulaset savuttavat ihanasti lisäaromia lihalle.
Lampaan paahtopaisti ja harissamaustevoi
Murean maukas karitsan paahtopaisti saa seurakseen tulisella harissatahnalla höystettyä maustevoita ja yrttirisottoa.
Paloittele juurekset ja laita karitsanpaisti siiderin raikkaaseen ja hapokkaaseen syleilyyn. Saat ihanan mehevän padan, täydellisen viikonloppuaterian.
Jauhelihasta ja mausteista tehdyt vartaat maistuvat varmasti. Massasta muotoillut tangot tuikataan tikkuihin, joissa paistaminen on helppoa. Mikäli käytät lammasvartaissa puutikkuja, anna niiden kostua vedessä tai öljyssä noin puolisen tuntia ennen käyttöä.
Punaviinissä haudutetut karitsanpotkat
Punaviiniliemessä meheviksi haudutetut karitsanpotkat tarjotaan timjamilla maustetun risoton kera.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ