fabian björk
ruokaohjeet ja tyyli Suvi Rüster
Männyllä marinoitu karitsa
4 annosta
600 g karitsan sisä- tai ulkofileetä
½ dl rypsiöljyä
1 (3 rkl) sitruunan mehu
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1 pieni männynoksa (15 cm)
Lisäksi:
männynoksia varrastikuiksi
1. Leikkaa karitsanfileet 2 x 2 cm:n kuutioiksi tai viipaleiksi.
2. Sekoita öljy, sitruunamehu, hunaja ja suola keskenään kulhossa. Huuhtaise männynoksa ja riivi neulaset marinadiin. Lisää karitsanfileepalat. Peitä kulho lautasella tai tuorekelmulla. Anna maustua kylmässä vähintään 6 tuntia.
3. Revi männynoksista neulaset pois, kastele oksa ja pujottele fileepalat oksiin. Tarvittaessa pistä fileepaloihin reiät ensin cocktailtikuilla, jotta saat oksan ujutettua varrastikun tapaan.
4. Kypsennä kuumassa grillissä välillä marinadilla valellen noin 6 minuuttia fileekuutioiden koosta riippuen. Liha saa jäädä sisältä punertavaksi.
Valmistusaika: 20 min + marinointi 6 t
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 15 e
Näin keräät villiyrttejä!
Villiyrtit maistuvat parhailta, kun käytät nuoria, juuri puhjenneita lehtiä. Kerää villiyrtit mahdollisimman kaukaa ajotiestä tai koirapoluilta. Huuhtaise ne lävikössä kylmällä vedellä ennen käyttöä. Kerää vain niitä villiyrttejä, jotka varmasti tunnistat.
fabian björk
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2