Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN KOTI JA KEIT­TIÖ 11/2013

Lammaskofta-vartaat

Mikäli käytät lammasvartaissa puutikkuja, anna niiden kostua vedessä tai öljyssä noin puolisen tuntia ennen käyttöä.

4 an­nos­ta

400 g ka­rit­san jau­he­li­haa

1 sa­lot­ti­si­pu­li

1 ka­nan­mu­na

1 tl juus­to­ku­mi­naa

1 tl suo­laa

3 rkl hie­non­net­tu­ja yrt­te­jä,

esim. leh­ti­per­sil­jaa, mint­tua,

ko­ri­an­te­ria

Li­säk­si:

esim. pui­sia gril­li­var­tai­ta

1. Nos­ta jau­he­li­ha huo­neen­läm­pöön hy­vis­sä ajoin en­nen kyp­sen­tä­mis­tä. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li. Vat­kaa ka­nan­mu­nan ra­ken­ne rik­ki kul­hos­sa ja se­koi­ta jouk­koon maus­teet ja yr­tit.

2. Li­sää jouk­koon jau­he­li­ha ja si­pu­li. Se­koi­ta ta­sai­sek­si mu­re­ke­mas­sak­si.

3. Muo­toi­le kos­tu­te­tuin kä­sin tai­ki­nas­ta ka­pei­ta tan­ko­ja. Työn­nä gril­li­var­taat tai­ki­na­tan­ko­jen läpi. Kyp­sen­nä joko 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­tia tai pais­ta öl­jys­sä pan­nul­la kään­nel­len.

4. Tar­joi­le lam­mas­var­taat maus­ta­mat­to­mas­ta jo­gur­tis­ta val­mis­te­tun kas­tik­keen ja vi­han­nes­ten kera.