RUOKA MARI HARJULA SISUSTUS MILLA KUUSINEN KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 4/2014
4 lampaan paahtopaistia (noin 600 g)
Marinadi:
½ dl öljyä
¾ tl paprikaa
½ tl kurkumaa
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
Lisäksi:
öljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
Harissavoi:
100 g voita
½ rkl harissatahnaa
1. Valmista marinadi sekoittamalla mausteet öljyyn. Kääntele paahtopaistit marinadissa ja anna maustua kelmulla peitettynä yön yli jääkaapissa. Jos käytät pakastettuja paisteja, anna niiden sulaa jääkaapissa noin 1–2 vuorokautta ennen käyttöä.
2. Valmista maustevoi. Pehmennä voi ja sekoita siihen harissatahna. Säilytä jääkaapissa kelmulla peitettynä.
3. Ota paistit huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Kuivaa paistien pinnat talouspaperilla.
4. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista paistit kauttaaltaan.
5. Laita paistit uuninkestävään vuokaan ja kypsennä uunissa 150 asteessa, kunnes niiden sisälämpötila on 52–54 astetta (noin 10 minuuttia).
6. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri paistit tiiviisti kaksinkertaiseen folioon ja anna levähtää noin 15 minuuttia.
7. Leikkaa viipaleiksi, laita tarjoiluvadille ja tarjoile harissavoin ja yrttirisoton kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2