Artikkeli

RUO­KA MARI HAR­JU­LA  SI­SUS­TUS MIL­LA KUU­SI­NEN  KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN  KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA­KO­TI JA KEIT­TIÖ 4/2014

Lampaan paahtopaisti ja harissamaustevoi

Murean maukas karitsan paahtopaisti saa seurakseen tulisella harissatahnalla höystettyä maustevoita ja yrttirisottoa.

4 lam­paan paah­to­pais­tia (noin 600 g)

Ma­ri­na­di:

½ dl öl­jyä

¾ tl pap­ri­kaa

½ tl kur­ku­maa

2 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia hie­non­net­tu­na

1 rkl tuo­ret­ta ore­ga­noa hie­non­net­tu­na

Li­säk­si:

öl­jyä

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Ha­ris­sa­voi:

100 g voi­ta

½ rkl ha­ris­sa­tah­naa

1. Val­mis­ta ma­ri­na­di se­koit­ta­mal­la maus­teet öl­jyyn. Kään­te­le paah­to­pais­tit ma­ri­na­dis­sa ja an­na maus­tua kel­mul­la pei­tet­ty­nä yön yli jää­kaa­pis­sa. Jos käy­tät pa­kas­tet­tu­ja pais­te­ja, an­na nii­den su­laa jää­kaa­pis­sa noin 1–2 vuo­ro­kaut­ta en­nen käyt­töä.

2. Val­mis­ta maus­te­voi. Peh­men­nä voi ja se­koi­ta sii­hen ha­ris­sa­tah­na. Säi­ly­tä jää­kaa­pis­sa kel­mul­la pei­tet­ty­nä.

3. Ota pais­tit huo­neen­läm­pöön noin tun­tia en­nen pais­ta­mis­ta. Kui­vaa pais­tien pin­nat ta­lous­pa­pe­ril­la.

4. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la ja rus­kis­ta pais­tit kaut­taal­taan.

5. Lai­ta pais­tit uu­nin­kes­tä­vään vuo­kaan ja kyp­sen­nä uu­nis­sa 150 as­tees­sa, kun­nes nii­den si­sä­läm­pö­ti­la on 52–54 as­tet­ta (noin 10 mi­nuut­tia).

6. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Kää­ri pais­tit tii­viis­ti kak­sin­ker­tai­seen fo­li­oon ja an­na le­väh­tää noin 15 mi­nuut­tia.

7. Leik­kaa vii­pa­leik­si, lai­ta tar­joi­lu­va­dil­le ja tar­joi­le ha­ris­sa­voin ja yrt­ti­ri­so­ton kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ