Opas
Resepti

Hanna Linnakko

San­na Ke­kä­läi­nen

Siiderinen karitsapata

Paloittele juurekset ja laita karitsanpaisti siiderin raikkaaseen ja hapokkaaseen syleilyyn. Saat ihanan mehevän padan, täydellisen viikon­lop­pu­a­terian.

4 an­nos­ta

2 isoa si­pu­lia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 pork­ka­naa

400 g juu­ri­sel­le­riä

1 ko­ti­mai­nen kir­pe­äh­kö ome­na

1 kg ka­rit­san­pais­tia

3 rkl ryp­si­öl­jyä

suo­laa, pip­pu­ria

1 plo (0,33 dl) kui­vaa sii­de­riä

1 tl di­jo­nin­si­nap­pia, mie­lel­lään kar­ke­aa

4 ok­saa ros­ma­rii­nia

4 ok­saa tim­ja­mia

2 laa­ke­rin­leh­teä

(kas­vis­lien­tä)

Tar­joi­luun:

pe­ru­na­muu­sia, pais­tet­tua leh­ti­kaa­lia

1. Kuo­ri si­pu­lit, juu­rek­set ja ome­na. Pa­loit­te­le ne. Kuu­ti­oi ka­rit­sa. Kuul­lo­ta li­hoi­hin kau­nis väri pa­das­sa. Lai­ta het­kek­si si­vuun. Li­sää kas­vik­set ja kuul­lo­ta nii­tä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää pa­taan li­hat, sii­de­ri, si­nap­pi ja yr­tit.

2. Kie­hau­ta seos ja vä­hen­nä läm­pö. An­na po­ris­ta mie­doh­kol­la läm­möl­lä noin tun­ti tai kun­nes liha on mu­re­aa. Li­sää ha­lu­tes­sa­si kas­vis­lien­tä. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

3. Tar­joa pe­ru­na­muu­sin ja pais­te­tun leh­ti­kaa­lin kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: 25 min + 1 t

Vai­keu­sas­te: hel­poh­ko

Hin­ta: noin 26 e