Opas
Resepti

Hanna Linnakko

San­na Ke­kä­läi­nen

Pienet ja makeat cookie dough -tryffelit

Kokeile amerikkalaista trendiherkkua, cookie dough -tryffeleitä eli keksitaikinaisia suklaapalloja. Ne ovat täydelliset hetkiin, kun on ihan ähky aterian jälkeen, mutta tekisi mieli vielä jotain pientä makeaa.

noin 24 kpl

125 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

1 ¼ dl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

2 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

2 dl rou­hit­tua mai­to- tai tum­maa suk­laa­ta

Ko­ris­te­luun:

300 g val­ko-, mai­to- tai tum­maa suk­laa­ta

strös­se­lei­tä, kek­sin­mu­ru­ja, koo­kos­hiu­ta­lei­ta

1. Vat­kaa voi ja so­ke­rit vaa­le­ah­kok­si vaah­dok­si. Se­koi­ta jouk­koon jau­hot ja suk­laa­rou­he. Muo­toi­le mas­sas­ta 24 pien­tä pal­loa. Lai­ta pa­kas­ti­meen tun­nik­si.

2. Pa­loit­te­le suk­laa ja su­la­ta se. Kas­ta pal­lot suk­laas­sa. Ko­ris­te­le ha­lu­tes­sa­si strös­se­leil­lä, kek­sin­mu­ruil­la tai koo­kos­hiu­ta­leil­la. Lai­ta lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­tet­tyyn as­ti­aan. Lai­ta jää­kaap­piin jäh­met­ty­mään vä­hin­tään puo­lek­si tun­nik­si.

Val­mis­tu­ai­ka: 20 min + 1,5 h

Vai­keu­sas­te: hel­poh­ko

Hin­ta: noin 10 e