Mausteiset possutacot suljetaan rennosti kuppimaisiksi cocktailtikuilla.
Fabian Björk
Mari Harjula
Meksikolaiset tacot possun kera
reilu 1 kg porsaan lapaa
Marinadi:
1 iso tuore punainen chili
2–3 valkosipulin kynttä
puolikas pieni sipuli
2 tl juustokuminaa
2 tl jauhettua kanelia
1 rkl chilijauhetta
½ rkl paprikajauhetta
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
3 rkl hunajaa
½ dl valkoviinietikkaa
Tarjoiluun:
maissitortilloja
1 ruukku roomansalaattia
guacamolea
pico de gallo -salsaa
chipotle-salsaa
Lisäksi:
cocktailtikkuja
Näin valmistat:
1. Valmista marinadi. Halkaise ja hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet ja sipuli. Sekoita kaikki mausteet keskenään. Hiero marinadi kauttaaltaan porsaan lihan pintaan. Laita liha uunivuokaan, peitä foliolla ja anna maustua jääkaapissa vähintään 2–3 tuntia.
2. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Kypsennä possua uunissa 150 asteessa 3–4 tuntia, kunnes liha on mureaa. Valele lihaa muutaman kerran kypsentämisen aikana paistoliemellä.
3. Valmista maissitortillat, guacamole ja salsat. Suikaloi roomansalaatti.
4. Ota liha uunista ja revi kahden haarukan avulla paloiksi.
5. Kokoa maissitortilloille salaattia, guacamolea, pico de gallo -salsaa, adobopossua ja chipotlesalsaa. Käännä tacon reunat kevyesti vastakkain ja kiinnitä cocktailtikulla.
Valmistusaika: 15 minuuttia + lihan marinoituminen 2–3 tuntia + lihan kypsennys 3–4 tuntia
Vaikeusaste: hieman työläs
Hinta: noin 20 euroa
Mausteiset possutacot suljetaan rennosti kuppimaisiksi cocktailtikuilla.
Fabian Björk
Pico de gallo
(4–6 annosta)
4–5 kypsää tomaattia
1 tuore vihreä chili tai jalapeno
1 sipuli
½ granaattiomenaa
½–1 ruukkua tuoretta korianteria hienonnettuna
1 limen mehu
½ tl suolaa
Näin valmistat:
1. Halkaise tomaatit, poista kannat ja kuutioi tomaatit. Halkaise chili, poista siemenet ja kanta ja hienonna chili. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Irrota siemenet granaattiomenan puolikkaasta lusikan avulla.
3. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään ja anna maustua ennen tarjoilua.
Valmistusaika: noin 30 minuuttia
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: noin 3,50 euroa
Chipotle-salsa
3–4 tomaattia
1 sipuli
2–3 valkosipulin kynttä
½ tuore punainen chili
1 rkl rypsiöljyä
1 säilötty chipotlechili adobo-kastikkeessa (esim. La Costena)
1 rkl öljyä
½ limen mehu
½ tl suolaa
Näin valmistat:
1. Halkaise tomaatit, poista kannat ja hienonna tomaatit.
2. Kuori ja hienonna sipulit.
3. Hienonna chilin puolikas ja säilötty chipotlechili.
4. Kuumenna öljy pannulla ja paista kasviksia siinä, kunnes ne pehmenevät. Kaada kasvikset tehosekoittimeen ja hienonna. Mausta limen mehulla ja suolalla ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua ennen tarjoilua.
Valmistusaika: noin 30 minuuttia
Vaikeusaste: melko helppo
Hinta: noin 2,50 euroa
Guacamole
(4 annosta)
2 kypsää avokadoa
1 limen mehu
puolikas tuore jalapeno
½ sipulia
½ –1 ruukku tuoretta korianteria hienonnettuna
½ tl suolaa
Näin valmistat:
1. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi avokadojen hedelmäliha kulhoon tai mortteliin. Survo haarukalla tai morttelissa karkeaksi. Purista päälle limen mehu.
2. Hienonna jalapenon puolikas. Kuori ja hienonna sipuli.
3. Sekoita muut ainekset avokadoseokseen. Anna maustua ennen tarjoilua.
Valmistusaika: noin 15 minuuttia
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 4 euroa
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2