Opas
Resepti

Hanna Linnakko

San­na Ke­kä­läi­nen

Meksikolainen suklaamousse saa potkua chilistä

Kaipaatko pientä, hyvää jälkiruokaa? Tee aavistuksen chilin puraisema suklaamousse pieniin kuppeihin. Makua ihana suklaamousse saa myös kanelista ja kardemummasta.

4 pien­tä an­nos­ta

2 dl vis­pi­ker­maa

100 g tum­maa tai mai­to­suk­laa­ta rou­hit­tu­na

½ tl jau­het­tua ka­ne­lia

¼ tl jau­het­tua kar­de­mum­maa

muu­ta­ma kier­ros kui­vat­tua chi­liä myl­lys­tä

Tar­joi­luun:

raas­tet­tua suk­laa­ta, mar­jo­ja

1. Mit­taa 0,5 dl ker­maa kat­ti­laan. Li­sää suk­laa ja läm­mi­tä mie­dol­la läm­möl­lä, kun­nes suk­laa su­laa. Li­sää maus­teet ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. An­na jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si.

2. Vat­kaa ker­ma löy­säh­kök­si vaah­dok­si. Se­koi­ta suk­laa­su­lan kans­sa. Jaa seos pie­niin tar­joi­lu­as­ti­oi­hin, esi­mer­kik­si esp­res­so­kup­pei­hin.

3. Nos­ta jää­kaap­piin ja an­na ta­saan­tua vä­hin­tään tun­nin ver­ran. Voit myös nos­taa mal­jat pa­kas­ti­meen noin puo­lek­si tun­nik­si. Ko­ris­te­le suk­laa­las­tuil­la ja ha­lu­tes­sa­si mar­joil­la.

Val­mis­tu­sai­ka: 15 min + 1,5 h

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 5 e