Opas
Resepti

Arto Vuohelainen

Suvi Rüster

Konjakissa lintupaisti kypsyy muhevaksi

Kun lintupaistia malttaa kypsentää matalassa lämpötilassa, siitä tulee mehevää. Kirsikkahillo antaa liemeen makeutta, mutta sen voi hyvin korvata musta­he­ruk­ka­hyy­te­löllä.

6 an­nos­ta

1 kg sor­san tai an­kan rin­ta­fi­lee­tä

1 pork­ka­na

pie­ni pala juu­ri­sel­le­riä

1 si­pu­li

1 tl suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

Pais­ta­mi­seen:

2 rkl voi­ta

Pa­taan:

2 dl vet­tä

1 li­ha­lie­mi­kuu­tio

2 dl ker­maa

2 rkl kon­jak­kia

2 rkl kir­sik­ka­hil­loa

4 tim­ja­mi­nok­sa

1. Ota sor­san rin­ta­fi­leet huo­neen­läm­pöön puo­li tun­tia en­nen val­mis­tus­ta. Jos käy­tät an­kan rin­ta­fi­lei­tä, leik­kaa ras­va­ker­rok­seen viil­lot.

2. Pese ja kuo­ri pork­ka­na ja juu­ri­sel­le­ri. Vii­pa­loi pork­ka­na ja leik­kaa juu­ri­sel­le­ri pie­nik­si kuu­ti­oik­si. Kuo­ri si­pu­li ja leik­kaa loh­koik­si.

3. Kuu­men­na voi pais­tin­pan­nul­la. Li­sää sor­sa­fi­leet pan­nul­le ja rus­kis­ta mo­lem­min puo­lin kau­niin rus­keik­si. Nos­ta fi­leet va­lu­rau­ta­pa­taan. Ri­pot­te­le pin­nal­le suo­laa ja rou­hai­su mus­ta­pip­pu­ria. Jos val­mis­tat pa­dan ank­ka­fi­leis­tä, nos­ta fi­leet pais­tin­pan­nul­le ras­va­ker­ros pan­nua vas­ten, kuu­men­na pan­nu ja rus­kis­ta fi­leet omas­sa ras­vas­saan.

4. Rus­kis­ta pan­nul­la pork­ka­na­vii­pa­leet, juu­ri­sel­le­ri­kuu­ti­ot ja si­pu­li­loh­kot. Siir­rä pa­taan.

5. Kuu­men­na vesi kie­hu­vak­si ja mu­ren­na jouk­koon li­ha­lie­mi­kuu­tio. Kaa­da pa­taan li­ha­lie­mi, ker­ma, kon­jak­ki, kir­sik­ka­hil­lo ja tim­ja­mi­nok­sat. Se­koi­ta.

6. Kyp­sen­nä 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 1 ½ tun­tia.

7. Nos­ta rin­ta­fi­leet pa­das­ta leik­kuu­lau­dal­le ja leik­kaa vii­pa­leik­si. Nos­ta li­hat reu­nal­li­sel­le tar­joi­lu­va­dil­le. Kaa­da pääl­le pais­to­lien­tä. Tar­joi­le esi­mer­kik­si val­ko­si­pu­li­pe­ru­noi­den kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: 2 tun­tia

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 25 e