Arto Vuohelainen
Suvi Rüster
6 annosta
1 kg sorsan tai ankan rintafileetä
1 porkkana
pieni pala juuriselleriä
1 sipuli
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Paistamiseen:
2 rkl voita
Pataan:
2 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 dl kermaa
2 rkl konjakkia
2 rkl kirsikkahilloa
4 timjaminoksa
1. Ota sorsan rintafileet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Jos käytät ankan rintafileitä, leikkaa rasvakerrokseen viillot.
2. Pese ja kuori porkkana ja juuriselleri. Viipaloi porkkana ja leikkaa juuriselleri pieniksi kuutioiksi. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi.
3. Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää sorsafileet pannulle ja ruskista molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta fileet valurautapataan. Ripottele pinnalle suolaa ja rouhaisu mustapippuria. Jos valmistat padan ankkafileistä, nosta fileet paistinpannulle rasvakerros pannua vasten, kuumenna pannu ja ruskista fileet omassa rasvassaan.
4. Ruskista pannulla porkkanaviipaleet, juurisellerikuutiot ja sipulilohkot. Siirrä pataan.
5. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja murenna joukkoon lihaliemikuutio. Kaada pataan lihaliemi, kerma, konjakki, kirsikkahillo ja timjaminoksat. Sekoita.
6. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1 ½ tuntia.
7. Nosta rintafileet padasta leikkuulaudalle ja leikkaa viipaleiksi. Nosta lihat reunalliselle tarjoiluvadille. Kaada päälle paistolientä. Tarjoile esimerkiksi valkosipuliperunoiden kanssa.
Valmistusaika: 2 tuntia
Vaikeusaste: helppo
Hinta: 25 e
Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.
Reetta Pasanen
Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.
Reetta Pasanen
Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.
Reetta Pasanen
Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.
Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2