Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Opas
Resepti

Arto Vuohelainen

Suvi Rüster

11.10.2018

Konjakissa lintupaisti kypsyy muhevaksi

Kun lintupaistia malttaa kypsentää matalassa lämpötilassa, siitä tulee mehevää. Kirsikkahillo antaa liemeen makeutta, mutta sen voi hyvin korvata musta­he­ruk­ka­hyy­te­löllä.

6 an­nos­ta

1 kg sor­san tai an­kan rin­ta­fi­lee­tä

1 pork­ka­na

pie­ni pala juu­ri­sel­le­riä

1 si­pu­li

1 tl suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

Pais­ta­mi­seen:

2 rkl voi­ta

Pa­taan:

2 dl vet­tä

1 li­ha­lie­mi­kuu­tio

2 dl ker­maa

2 rkl kon­jak­kia

2 rkl kir­sik­ka­hil­loa

4 tim­ja­mi­nok­sa

1. Ota sor­san rin­ta­fi­leet huo­neen­läm­pöön puo­li tun­tia en­nen val­mis­tus­ta. Jos käy­tät an­kan rin­ta­fi­lei­tä, leik­kaa ras­va­ker­rok­seen viil­lot.

2. Pese ja kuo­ri pork­ka­na ja juu­ri­sel­le­ri. Vii­pa­loi pork­ka­na ja leik­kaa juu­ri­sel­le­ri pie­nik­si kuu­ti­oik­si. Kuo­ri si­pu­li ja leik­kaa loh­koik­si.

3. Kuu­men­na voi pais­tin­pan­nul­la. Li­sää sor­sa­fi­leet pan­nul­le ja rus­kis­ta mo­lem­min puo­lin kau­niin rus­keik­si. Nos­ta fi­leet va­lu­rau­ta­pa­taan. Ri­pot­te­le pin­nal­le suo­laa ja rou­hai­su mus­ta­pip­pu­ria. Jos val­mis­tat pa­dan ank­ka­fi­leis­tä, nos­ta fi­leet pais­tin­pan­nul­le ras­va­ker­ros pan­nua vas­ten, kuu­men­na pan­nu ja rus­kis­ta fi­leet omas­sa ras­vas­saan.

4. Rus­kis­ta pan­nul­la pork­ka­na­vii­pa­leet, juu­ri­sel­le­ri­kuu­ti­ot ja si­pu­li­loh­kot. Siir­rä pa­taan.

5. Kuu­men­na vesi kie­hu­vak­si ja mu­ren­na jouk­koon li­ha­lie­mi­kuu­tio. Kaa­da pa­taan li­ha­lie­mi, ker­ma, kon­jak­ki, kir­sik­ka­hil­lo ja tim­ja­mi­nok­sat. Se­koi­ta.

6. Kyp­sen­nä 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 1 ½ tun­tia.

7. Nos­ta rin­ta­fi­leet pa­das­ta leik­kuu­lau­dal­le ja leik­kaa vii­pa­leik­si. Nos­ta li­hat reu­nal­li­sel­le tar­joi­lu­va­dil­le. Kaa­da pääl­le pais­to­lien­tä. Tar­joi­le esi­mer­kik­si val­ko­si­pu­li­pe­ru­noi­den kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: 2 tun­tia

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 25 e

Lue Myös

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Reetta Pasanen

Italialaisen jouluaterian pääruoka on viikunapossu

Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.

Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.

Reetta Pasanen

Gorgonzola-saksan­päh­ki­nä­pasta on talvinen alku- tai väliruoka

Maukkaat rikkaruohot: tee ihania herkkuja villiyrteistä

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Viikunapossu sopii juhlapöytään ja valmistuu kinkkua nopeammin.

Reetta Pasanen

Italialaisen jouluaterian pääruoka on viikunapossu

Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.

Italialainen gorgonzolapasta on simppeli ja mehevän maukas.

Reetta Pasanen

Gorgonzola-saksan­päh­ki­nä­pasta on talvinen alku- tai väliruoka

Maukkaat rikkaruohot: tee ihania herkkuja villiyrteistä

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Sitruunainen hollan­dai­se­kastike ahvenfileille

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Martti Järvi

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Reetta Pasanen

Kääretorttu on klassikko: 3 ihastuttavaa ohjetta

Hanna Linnakko

Taatelinen suklaa-chiapuuro on vegaaninen aamiaisherkku

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Mokkabebeleivokset voi valmistaa isona eränä uunipellillä.

Martti Järvi

Gluteenittomat mokka­be­be­lei­vokset isolle joukolle uunipellillä

Reetta Pasanen

Kääretorttu on klassikko: 3 ihastuttavaa ohjetta

Hanna Linnakko

Taatelinen suklaa-chiapuuro on vegaaninen aamiaisherkku

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2