RUOKA MARI HARJULA • SISUSTUS TEA HONKASALO • KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 12/2013
500 g silakkafileitä
Liemi:
5 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 rkl suolaa
1 tl sokeria
Yrtti-sinappikastike:
1 valkosipulinkynsi
½ dl majoneesia
½ dl kermaviiliä
2 rkl tuoretta timjamia
hienonnettuna
1 rkl tuoretta rakuunaa
hienonnettuna
1 tl sokeria
1 rkl dijon-kokojyväsinappia
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Poista nahkat silakkafileistä.
2. Sekoita liemen ainekset keskenään, anna sokerin ja suolan sulaa. Lisää liemeen nahattomat silakkafileet ja anna maustua jääkaapissa noin 8 tuntia, kunnes kalafileet ovat valkoiset eli kypsät.
3. Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
4. Valuta silakkafileet ja sekoita kastikkeeseen. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2