Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 3/08

Yrtti-sienibriossit

Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää mausteet ja kananmunat. Alusta joukkoon jauhot ja lisää lopuksi pehmeä rasva. Anna kohota noin tunnin ajan...

12 kpl

25 g hii­vaa

2 dl vet­tä

1/2 tl suo­laa

ri­paus so­ke­ria

1 tl tim­ja­mia

2 mu­naa

8 dl veh­nä­jau­ho­ja

100 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

Täy­te:

150 g pa­kas­tet­tu­ja tai säi­löt­ty­jä se­ka­sie­niä kuu­ti­oi­na

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Voi­te­luun:

1 muna

1. Liu­o­ta hii­va kyl­mään ve­teen. Li­sää maus­teet ja ka­nan­mu­nat. Alus­ta jouk­koon jau­hot ja li­sää lo­puk­si peh­meä ras­va. An­na ko­ho­ta noin tun­nin ajan.

2. Kau­li tai­ki­na suo­ra­kai­teen muo­toi­sek­si le­vyk­si (noin 20 x 40 cm). Va­lu­ta sie­net. Jos käy­tät säi­löt­ty­jä sie­niä, li­o­ta nii­tä kyl­mäs­sä ve­des­sä en­nen käyt­töä, jot­ta yli­mää­räi­nen suo­la liu­ke­nee ve­teen. Ri­pot­te­le tai­ki­na­le­vyn pääl­le sie­ni­kuu­ti­ot ja hie­man suo­laa sekä mus­ta­pip­pu­ria.

3. Kää­ri levy rul­lal­le ja leik­kaa 12 pa­laan. Nos­ta pa­lat voi­del­lun muf­fi­ni­pel­lin sy­ven­nyk­siin. An­na ko­ho­ta noin 45 mi­nuut­tia. Voi­te­le bri­os­sit mu­nal­la ja pais­ta uu­nis­sa 225 as­tees­sa 10–15 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ