Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 9/07

Yrttiset soija­rou­he­pyö­rykät tomaat­ti­kas­tik­keessa

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Kuori ja hienonna valko­si­pu­lin­kynnet. Lisää valkosipulit ja nesteet ja sekoita tasaiseksi...

5 dl tum­maa soi­ja­rou­het­ta

1/2 dl soi­ja­jau­ho­ja

1 kui­vat­tu chi­li­pap­ri­ka

2 tl kui­vat­tua ba­si­li­kaa

1 tl kui­vat­tua per­sil­jaa

1 tl kui­vat­tua tim­ja­mia

1 tl suo­laa

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 1/2 dl soi­ja­ker­maa tai ker­maa

1 1/2 dl vet­tä

To­maat­ti­kas­ti­ke:

1 si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

4 isoa to­maat­tia

1 rkl olii­vi­öl­jyä

2–3 rkl to­maat­ti­so­set­ta

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

1 rkl tuo­ret­ta ba­si­li­kaa

ri­paus so­ke­ria

1 rkl sit­ruu­na­me­hua tai vii­nie­tik­kaa

1/2 tl suo­laa

1. Se­koi­ta kui­vat ai­nek­set kes­ke­nään. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Li­sää val­ko­si­pu­lit ja nes­teet ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. An­na tur­vo­ta ja maus­tua noin tun­nin ajan.

2. Pyö­rit­te­le mas­sa kos­tu­te­tuin tai öl­jy­tyin kä­sin pyö­ry­köik­si. Kyp­sen­nä öl­jys­sä pan­nul­la kaut­taal­taan tai uu­nis­sa lei­vin­pa­pe­ril­la pel­lil­lä 200 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia.

3. Val­mis­ta to­maat­ti­kas­ti­ke. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kalt­taa, kuo­ri ja pa­loit­te­le to­maa­tit.

4. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la. Kuul­lo­ta si­pu­lei­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti öl­jys­sä ja li­sää to­maat­ti­kuu­ti­ot. Li­sää maus­teet ja hau­du­ta muu­ta­man mi­nuut­ti. Tar­joa soi­ja­pyö­ry­köi­den kans­sa.