Artikkeli

Koti ja keit­tiö 1-2/2010

Yrttimarinoitu manchegojuusto

Mittaa öljy ja viinietikka kulhoon. Lisää suola ja mustapippurit. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuutioi juusto...

Oh­je nel­jäl­le

2 1/2 dl olii­vi­öl­jyä

1 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa

ri­paus suo­laa

1 tl ko­ko­nai­sia mus­ta­pip­pu­rei­ta

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

250 g manc­he­go­juus­toa

2–3 tuo­ret­ta tim­ja­mi­nok­saa

2–3 tuo­ret­ta ra­kuu­nan­vart­ta

1. Mit­taa öl­jy ja vii­nie­tik­ka kul­hoon. Li­sää suo­la ja mus­ta­pip­pu­rit.

2. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­li. Kuu­ti­oi juus­to. Li­sää val­ko­si­pu­lit, juus­to­kuu­ti­ot ja yr­tit öl­jyyn. Kään­te­le va­ro­vas­ti, pei­tä kel­mul­la ja an­na ma­ri­noi­tua vii­le­äs­sä vä­hin­tään pari tun­tia en­nen tar­joi­lua.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 20 min + maus­tu­mi­sai­ka 2 t