Koti ja Keittiö 11/06
400 g pennepastaa
Sieniseos:
noin 250 g (noin 7 dl) esim. tuoreita herkku- tai kangastatteja
1 rkl öljyä tai voita
puolikas purjo
2–3 valkosipulinkynttä
2–3 rkl ruohosipulia tai
kevätsipulia hienonnettuna
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
Vuohenjuusto-munamaito:
200 g vuohenjuustoa (chêvre)
3 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
4 munaa
Päälle:
150 g parmesaanijuustoa raasteena
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.
2. Valmista sieniseos. Silppua sienet ja kuumenna niitä pannulla rasvassa hetken aikaa, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää hienonnettu purjo ja valkosipulinkynnet sienten joukkoon pannulle. Paista sekoitellen, kunnes purjo pehmenee. Mausta sienet hienonnetulla ruohosipulilla ja timjamilla sekä suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
3. Sekoita sieniseos keitettyyn pastaan ja kaada voideltuun uunivuokaan.
4. Valmista munamaito. Leikkaa vuohenjuustosta kovat reunat ohuelti pois. Sekoita kerma ja maito keskenään, lisää munat ja murenna joukkoon vuohenjuusto. Kaada munamaito vuokaan. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste ja kypsennä uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2