Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 11/06

Vuohen­juus­tog­ra­ti­noitu sieni-pastavuoka

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta...

400 g pen­ne­pas­taa

Sie­ni­se­os:

noin 250 g (noin 7 dl) esim. tuo­rei­ta herk­ku- tai kan­gas­tat­te­ja

1 rkl öl­jyä tai voi­ta

puo­li­kas pur­jo

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2–3 rkl ruo­ho­si­pu­lia tai

ke­vät­si­pu­lia hie­non­net­tu­na

2 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia hie­non­net­tu­na

1 tl suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Vuo­hen­juus­to-mu­na­mai­to:

200 g vuo­hen­juus­toa (chêvre)

3 dl mai­toa

2 dl ruo­ka­ker­maa

4 mu­naa

Pääl­le:

150 g par­me­saa­ni­juus­toa raas­tee­na

1. Kei­tä pas­ta pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan ja va­lu­ta.

2. Val­mis­ta sie­ni­se­os. Silp­pua sie­net ja kuu­men­na nii­tä pan­nul­la ras­vas­sa het­ken ai­kaa, kun­nes yli­mää­räi­nen nes­te on haih­tu­nut. Hal­kai­se, huuh­te­le ja hie­non­na pur­jo. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Li­sää hie­non­net­tu pur­jo ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net sien­ten jouk­koon pan­nul­le. Pais­ta se­koi­tel­len, kun­nes pur­jo peh­me­nee. Maus­ta sie­net hie­non­ne­tul­la ruo­ho­si­pu­lil­la ja tim­ja­mil­la sekä suo­lal­la ja rou­hi­tul­la mus­ta­pip­pu­ril­la.

3. Se­koi­ta sie­ni­se­os kei­tet­tyyn pas­taan ja kaa­da voi­del­tuun uu­ni­vuo­kaan.

4. Val­mis­ta mu­na­mai­to. Leik­kaa vuo­hen­juus­tos­ta ko­vat reu­nat ohu­el­ti pois. Se­koi­ta ker­ma ja mai­to kes­ke­nään, li­sää mu­nat ja mu­ren­na jouk­koon vuo­hen­juus­to. Kaa­da mu­na­mai­to vuo­kaan. Ri­pot­te­le pin­nal­le par­me­saa­ni­raas­te ja kyp­sen­nä uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 45 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ