Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 8/2012

Vitello tonnato

Perinteisesti alkupalana tarjottava vitello tonnato sopii lisäkkeiden kanssa myös pääruoaksi.Alkuperäisen reseptin mukaan piemontelainen vitello tonnato valmistetaan vasikasta, mutta se onnistuu myös kotimaisesta porsaan ulkofileestä.

 6 an­nos­ta

noin 1 kg va­si­kan

luu­ton­ta pais­tia tai ul­ko­fi­lee­tä

2 dl kui­vaa val­ko­vii­niä

vet­tä

1 si­pu­li

1 pork­ka­na

1 leh­ti­sel­le­rin var­si

1 laa­ke­rin­leh­ti

3 ko­ko­nais­ta nei­lik­kaa

1 rkl suo­laa

Ton­ni­ka­la­kas­ti­ke:

1 prk (185/140 g) ton­ni­ka­la-

pa­lo­ja ve­des­sä

3 olii­vi­öl­jyyn säi­löt­tyä

sar­del­li-fi­lee­tä

2 kel­tu­ais­ta

2 rkl kap­rik­sia

½ sit­ruu­nan mehu

1 dl olii­vi­öl­jyä

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Kas­tik­keen ohen­nuk­seen:

kei­tin­lien­tä

Pin­nal­le:

sit­ruu­na­vii­pa­lei­ta

kap­rik­sia

1. Nos­ta liha huo­neen­läm­pöön noin tun­ti en­nen keit­tä­mis­tä. Huuh­te­le pais­ti ja nos­ta kat­ti­laan val­ko­vii­nin kans­sa. Kaa­da kat­ti­laan niin pal­jon vet­tä, et­tä liha peit­tyy. Kun lie­mi al­kaa kie­hua, kuo­ri vaah­toa pois niin kau­an kuin sitä muo­dos­tuu.

2. Kuo­ri ja pil­ko si­pu­li ja pork­ka­na. Vii­pa­loi leh­ti­sel­le­ri. Li­sää kas­vik­set ja maus­teet lie­meen. Ase­ta li­han pak­suim­paan koh­taan pais­to­mit­ta­ri. Kei­tä mie­dol­la läm­möl­lä, kun­nes si­sä­läm­pö­ti­la näyt­tää 56–58 as­tet­ta.

3. Siir­rä kat­ti­la syr­jään ja an­na li­han jääh­tyä lie­mes­sään noin tun­nin. Nos­ta liha lie­mes­tä ja kää­ri kak­sin­ker­tai­seen tiuk­kaan kel­muun ja vie­lä fo­li­oon. An­na li­han jääh­tyä ja ve­täy­tyä jää­kaa­pis­sa. Sääs­tä kei­tin­lien­tä kas­tik­kee­seen.

4. Val­mis­ta kas­ti­ke. Va­lu­ta ton­ni­ka­la ja ku­moa mo­ni­toi­mi­ko­nee­seen, jos­sa on leik­kuu­te­rä. Li­sää jouk­koon sar­del­li­fi­leet, kel­tu­ai­set, kap­rik­set ja sit­ruu­nan mehu. So­seu­ta ai­nek­set ta­sai­sek­si. Voit lait­taa ai­nek­set myös kul­hoon ja käyt­tää sau­va­se­koi­tin­ta. Li­sää jouk­koon öl­jyä ohu­e­na nau­ha­na ko­neen sa­mal­la käy­des­sä. Maus­ta kas­ti­ke ja ohen­na li­han kei­tin­lie­mel­lä.

5. Leik­kaa jääh­ty­nyt liha mah­dol­li­sim­man ohuik­si vii­pa­leik­si va­dil­le. Va­lu­ta pääl­le ton­ni­ka­la­kas­ti­ke ja ko­ris­te­le an­nos sit­ruu­na­vii­pa­leil­la ja kap­rik­sil­la.

Vink­ki: Voit val­mis­taa vi­tel­lo ton­na­ton myös por­saan ul­ko­fi­lees­tä. Kei­tä li­haa, kun­nes si­sä­läm­pö­ti­la näyt­tää 66–68 as­tet­ta.

Lue Myös

Paahteinen valko­si­pu­li­keitto

Musta­tor­vi­sie­ni­pasta

Lampaan­kää­pä­pannu

Paahteinen valko­si­pu­li­keitto

Musta­tor­vi­sie­ni­pasta

Lampaan­kää­pä­pannu

Quesadillat kreik­ka­lai­sittain

Punasi­pu­li­hilloke, sipulichutney ja balsamicosipulit

Kanta­rel­lib­rusc­hetat

Paahdettua valkosipulia ja rapeita ruisleipälastuja

Paahdettu valkosipuli-kukkakaalikeitto

Lehtikaalipasta, uppomuna ja leivänmuruja

Paahdettua valkosipulia ja rapeita ruisleipälastuja

Paahdettu valkosipuli-kukkakaalikeitto

Lehtikaalipasta, uppomuna ja leivänmuruja

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2