Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 08/07

Viktoriarisotto ja sose

2 dl puu­ro­rii­siä

2 1/2 dl vet­tä

5 dl kuo­hu­ker­maa

5 dl mai­toa

1/2 dl so­ke­ria

1 rkl va­nil­ja­so­ke­ria

Mar­ja­so­se:

yh­teen­sä 5 dl man­si­koi­ta,

mus­ti­koi­ta ja va­del­mia

150 g fa­rii­ni­so­ke­ria

1/2 sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

1/2 rkl kar­de­mum­maa

1. Pane kat­ti­laan rii­si ja vesi ja kei­tä, kun­nes vesi on imey­ty­nyt rii­siin.

2. Li­sää lo­put ri­so­ton ai­nek­set ja kei­tä seos hil­jal­leen sa­ke­ak­si puu­rok­si, eli noin 40–50 mi­nuut­tia. Se­koi­ta vä­lil­lä ja jääh­dy­tä.

3. Val­mis­ta sil­lä ai­kaa mar­ja­so­se. Pane kaik­ki ai­nek­set toi­seen kat­ti­laan ja kei­tä hil­jal­leen noin 5 mi­nuu­tin ajan, kun­nes so­ke­ri on liu­en­nut. Tar­joa mar­ja­so­se jääh­ty­nee­nä va­nil­ja­ri­so­ton kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ