Artikkeli

Koti ja keit­tiö 12/2009

Viikuna-vuohen­juus­to­sa­laatti, karamel­li­päh­kinät ja balsamicokastike

Valmista ensin pähkinät. Sekoita mausteet pähkinöihin. Levitä pähkinät leivinpaperille pellille mahdollisimman erilleen toisistaan. Paahda uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia...

4–6 an­nos­ta

1 ruuk­ku fri­see­sa­laat­tia

1 ruuk­ku ru­co­laa

1 ruuk­ku mi­zu­naa

2 pkt (à 120 g) vuo­hen­juus­toa

4 tuo­ret­ta vii­ku­naa

2 dl tum­mia, sie­me­net­tö­miä

vii­ni­ry­pä­lei­tä

Ka­ra­mel­li­päh­ki­nät:

200 g sak­san­päh­ki­nöi­tä

4 rkl vaa­le­aa sii­rap­pia

3 rkl so­ke­ria

3/4 tl suo­laa

Kas­ti­ke:

1/2 dl ruo­ko­so­ke­ri­sii­rap­pia

2–3 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

1. Val­mis­ta en­sin päh­ki­nät. Se­koi­ta maus­teet päh­ki­nöi­hin. Le­vi­tä päh­ki­nät lei­vin­pa­pe­ril­le pel­lil­le mah­dol­li­sim­man eril­leen toi­sis­taan. Paah­da uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 5 mi­nuut­tia. Jääh­dy­tä ja erot­te­le päh­ki­nät toi­sis­taan.

2. Revi sa­laa­tit so­pi­vik­si suu­pa­loik­si tar­joi­lu­va­dil­le tai an­nos­lau­ta­sil­le. Leik­kaa tai mu­ren­na juus­to sa­laa­tin pääl­le. Loh­ko vii­ku­nat. Huuh­te­le vii­ni­ry­pä­leet ja hal­kai­se tar­vit­ta­es­sa. Li­sää he­del­mät sa­laat­tiin. Ri­pot­te­le pääl­le päh­ki­nät.

3. Val­mis­ta kas­ti­ke se­koit­ta­mal­la bal­sa­mi­vii­nie­tik­ka ja sii­rap­pi. Pirs­ko­ta kas­ti­ket­ta sa­laa­tin pääl­le.

Vink­ki! Voit kor­va­ta vuo­hen­juus­ton si­ni­ho­me- tai brie­juus­tol­la. Ka­ra­mel­li­päh­ki­nät so­pi­vat na­pos­tel­ta­vik­si myös sel­lai­si­naan.