Koti ja keittiö 12/2009
4–6 annosta
1 ruukku friseesalaattia
1 ruukku rucolaa
1 ruukku mizunaa
2 pkt (à 120 g) vuohenjuustoa
4 tuoretta viikunaa
2 dl tummia, siemenettömiä
viinirypäleitä
Karamellipähkinät:
200 g saksanpähkinöitä
4 rkl vaaleaa siirappia
3 rkl sokeria
3/4 tl suolaa
Kastike:
1/2 dl ruokosokerisiirappia
2–3 rkl balsamiviinietikkaa
1. Valmista ensin pähkinät. Sekoita mausteet pähkinöihin. Levitä pähkinät leivinpaperille pellille mahdollisimman erilleen toisistaan. Paahda uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia. Jäähdytä ja erottele pähkinät toisistaan.
2. Revi salaatit sopiviksi suupaloiksi tarjoiluvadille tai annoslautasille. Leikkaa tai murenna juusto salaatin päälle. Lohko viikunat. Huuhtele viinirypäleet ja halkaise tarvittaessa. Lisää hedelmät salaattiin. Ripottele päälle pähkinät.
3. Valmista kastike sekoittamalla balsamiviinietikka ja siirappi. Pirskota kastiketta salaatin päälle.
Vinkki! Voit korvata vuohenjuuston sinihome- tai briejuustolla. Karamellipähkinät sopivat naposteltaviksi myös sellaisinaan.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2